Ga naar de inhoud

Laatste fora voor zomerreces op 13 juni

vrijdag 31 mei 2024

De gebruikelijke besluitvormende raadsvergadering in juni staat gepland voor donderdag 27 juni. Om deze vergadering goed voor te bereiden vinden op donderdag 13 juni de raadsfora plaats. In totaal bespreekt de raad die avond, verdeeld over 3 raadsfora, 11 concrete raadsvoorstellen. Maar ook staan er 2 onderwerpen als informatief op de agenda. Over 3 documenten wil het college een eerste advies van de gemeenteraad.

De vergaderavond begint om 19 uur en is openbaar. Iedereen is dus van harte welkom in het gemeentehuis in Brummen. De fora Bestuur en Fysieke Leefomgeving vinden plaats in de raadszaal en zijn live te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. Dit laatste is niet het geval voor het forum Sociaal Domein, dat wordt gehouden in vergaderzaal Leuvenheim.

Tijdens een raadsforum worden er géén besluiten genomen. Wel kunnen bezoekers inspreken over de raadsvoorstellen die op de agenda staan. En is er de mogelijkheid voor inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat. Inwoners die willen inspreken tijdens het forum kunnen dit vooraf doorgeven aan de raadsgriffie. Doe dit via mailadres griffie@brummen.nl of bel (0575) 56 85 31.

Uiteenlopende onderwerpen 

Tijdens het forum Bestuur komen er 4 inhoudelijke onderwerpen aan bod. Het gaat daarbij om 3 begrotingen voor volgend jaar van samenwerkingsorganisaties waarvan Brummen deel uit maakt: de veiligheidsregio, Tribuut en de Regio Stedendriehoek. Ook komt in dit forum het raadsvoorstel aan bod om het beleid voor vergunningen, toezicht en handhaving vast te stellen. Een vast informatief agendapunt is het verstrekken van informatie door leden van het college vanuit de gemeenschappelijke regelingen waaraan onze gemeente deelneemt. 

Aansluitend aan het forum Bestuur start het forum Fysieke Leefomgeving. Tijdens dit forum worden er twee onderwerpen besproken waarover het college geen besluit wenst van de raadsleden, maar een eerste advies vraagt. Het gaat om een notitie over een gebiedsgerichte uitwerking van de omgevingsvisie en een eerste uitgangsnotitie voor de welstandsnota. Daarnaast bespreken de raadsleden in dit forum 3 raadsvoorstellen: de mobiliteitsvisie, de beleidsregels over adviesrecht en delegatie (onder de nieuwe Omgevingswet) en de begroting 2025 van Omgevingsdienst Veluwe. 

Omstreeks 20 uur (aansluitend op het forum Bestuur) start ook het forum Sociaal Domein. Zowel de raadsvoorstellen over een cultuurvisie als de visie over participatie en gebiedsgericht werken staan op de agenda. Evenals de begrotingen voor 2025 van de GGD en PlusOV. Daarnaast informeert het college de raadsleden in dit forum over de ontwikkelingen en cijfers rondom thema’s zoals de participatiewet, WSW, Schuldhulpverlening en de nieuwe wet inburgering. Tot slot vraagt het college advies over kaders voor een nieuw integraal armoede- en minimabeleid vanaf 2025.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=eee259a5c3955a433306488a76068227&tx_news_pi1%5Bnews%5D=2979