Ga naar de inhoud

Hoe staat het met project 'Spoorzone Eerbeek'?

dinsdag 23 juli 2024

Samen met meerdere partners werken wij aan een plan om de vele bezoekers van de Veluwe beter te spreiden. We zien de spoorzone in Eerbeek als nieuw en belangrijk startpunt voor een bezoek aan de Veluwezoom en de IJsselvallei. Daar hoort een aantrekkelijke en goed toegankelijke omgeving bij. Een omgeving die bezoekers uitnodigt om vanaf hier zowel de mooie landschappen in en rond onze gemeente als het centrum van Eerbeek te bezoeken.

Het Voorlopig Ontwerp voor de stationsomgeving (Elis Ligtleeplein en Beekpad) wordt binnen enkele weken afgerond. U kunt het ontwerp dan inzien op deze speciale projectpagina over de Spoorzone op onze website. Het projectteam heeft in 2023 en 2024 aan het Voorlopig Ontwerp gewerkt. Ideeën en meningen van Eerbekenaren zijn in de ontwerpkeuzes meegewogen. Deze ideeën en meningen zijn opgehaald tijdens twee participatieavonden. 

En nu door naar een Definitief Ontwerp

Direct na het Voorlopig Ontwerp zetten we de stap naar het Definitief Ontwerp. Waar het Voorlopig Ontwerp beschrijft wát we in de stationsomgeving willen ontwikkelen, laat een Definitief Ontwerp zien hóe we dat gaan doen. Hier maken we bijvoorbeeld concrete keuzes over materiaalgebruik en exacte maatvoering. Daarna treffen we voorbereidingen voor de concrete herinrichting van het Elis Ligtleeplein en het Beekpad.  

Voor het Kerstenterrein maken we een apart ontwerp

Oorspronkelijk maakte ook het Kerstenterrein deel uit van het project Spoorzone. Het ontwerpteam onderzoekt hier mogelijkheden voor de bouw van nieuwe winkelruimte. Een besluit hierover wordt door de gemeenteraad genomen en moet goed worden onderbouwd. Daarom onderzoeken we de ruimte voor en behoefte aan extra winkelruimte in het centrum van Eerbeek. Tijdens de participatieavonden werd hier door de Eerbeekse gemeenschap nadrukkelijk om gevraagd. Om te voorkomen dat de herinrichting van de stationsomgeving vertraagt, is besloten de ontwikkeling van het Kerstenterrein als apart project uit te werken.

Vragen?

De meest actuele informatie over dit project vindt u op www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek. Heeft u vragen? Onze medewerkers staan u graag te woord. Mail uw vraag of verzoek naar ruimtevooreerbeek@brummen.nl of bel met de medewerkers via telefoonnummer (0575) 56 82 33.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=3046&cHash=df3dece54ca3124f6a6998fae2970dd5