Ga naar de inhoud

Hoofdrol voor cultuur bij de Dag van de Ouderen

vrijdag 4 oktober 2024

“Meezingen is goed voor ons brein én onze gezondheid. Muziek raakt ons allemaal en zorgt voor verwondering, verbazing, emotie. En meezingen zorgt voor verbinding.” Woorden van loco-burgemeester Steven van de Graaf vanmiddag bij de opening van de Dag van de Ouderen. Daar was een belangrijke plek ingeruimd voor de 'Meezing-express', een nieuw en bijzonder initiatief op het gebied van cultuur. Door muzikanten van muziekvereniging Eendracht en Harmonie Orkest Brummen werden een aantal Oud-Hollandse liedjes gespeeld die uit volle borst werden meegezongen. Het was daarmee een geslaagde muzikale opening tijdens de Dag van de Ouderen.

Jaarlijks organiseert Stichting Welzijn Brummen de Brummense versie van de Nationale Dag van de Ouderen. En met succes, want ook dit jaar was de grote zaal van het Tjark Rikscentrum in Eerbeek helemaal gevuld met (oudere) inwoners uit onze gemeente. Van de Graaf was blij dat de aanwezigen de primeur hadden van de Meezing-express. "Vandaag is de start van dit initiatief. De Meezing-express zijn meezingconcerten met Oud-Hollandse liedjes. Deze worden gespeeld door een aantal muzikanten van verschillende muziekverenigingen uit onze gemeente. Vandaag bezoeken ze diverse locaties in onze gemeente: Tolzicht, Zigtrijk, Onze Droom en het Meidoornhuis. En natuurlijk bij de Dag van de Ouderen hier in het Tjark Rikscentrum," aldus Van de Graaf.

Stokje

In zijn openingstoespraak zette Van de Graaf de heer Jan Holtslag in het zonnetje. De 76-jarige Holtslag heeft zich jarenlang bijzonder verdienstelijk gemaakt en ingezet voor Stichting Ouderenwerk Hall, de ouderenbond ANBO en als voorzitter van de Dag van de Ouderen. Voor Holtslag is het tijd om te stoppen en het stokje over te dragen. Als dank voor zijn jarenlange inzet en werkzaamheden ontving hij uit handen van de loco-burgemeester namens het gemeentebestuur een cadeaubon. Ook kreeg hij vanuit SWB een mooi boeket bloemen en vanuit het publiek een welgemeend applaus.

Geslaagd

De Dag van de Ouderen had een overvol programma. Naast de Meezing-express was er ook een gezellige lunch, een interessante lezing vanuit het Geheugensteunpunt in de gemeente Brummen en een onderhoudende cabaretvoorstelling. De organisatie kan dus terugkijken of een bijzonder geslaagde middag.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=3111&cHash=dabdc74414ccc0301b4a59e8e7c5efdf