Ga naar de inhoud

Onderzoek bestuurlijke toekomst

woensdag 21 augustus 2024

Deze zomer is gewerkt aan een opzet voor het onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van de gemeente Brummen (pdf, 2,2 MB). De onderzoeksopzet is de eerste stap om te komen tot een breed gedragen ontwikkeling van het bestuur en de organisatie op langere termijn. Het college heeft ingestemd met de opzet van het onderzoek. In september wordt de onderzoeksopzet ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

Aanleiding voor het onderzoek zijn eerdere aanbevelingen van bureau Berenschot over de bestuurlijke kracht van de gemeente. Daarnaast zijn er zorgen over de toename van taken die de gemeente moet uitvoeren, met minder middelen en met krapte op de huidige arbeidsmarkt. Beide raken juist kleine(re) gemeenten, zoals Brummen. 

Reden voor de gemeenteraad om op 21 maart 2024 het college te vragen onderzoek te doen naar de bestuurlijke toekomst van Brummen. Dit moet leiden tot een onderzoeksrapport dat onderbouwt hoe Brummen het best richting kan geven aan de ontwikkeling van het bestuur en de organisatie op langere termijn. Hierbij is het doel om tenminste het huidige dienstverlening- en voorzieningenniveau te behouden voor de inwoners van Brummen.

De onderzoekers maken uiteraard gebruik van beschikbare informatie, gegevens en ervaringen. Daarnaast zal onderzoeksbureau Moventem inwoners, medewerkers, partners, college en politieke partijen bevragen over deelonderwerpen. Informatie en bevindingen worden op verschillende manieren gedeeld met alle betrokkenen. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=3066&cHash=d9d3ac2d0220fbcfaae2da8d2778fc42