Ga naar de inhoud

Reparaties gemeentelijk rioolstelsel 

zondag 5 november 2023

Binnenkort voert het bedrijf Nieuwco reparaties uit aan het gemeentelijk rioolstelsel. De werkzaamheden zijn voornamelijk in de kernen Eerbeek en Brummen.

Planning

De werkzaamheden in Eerbeek zijn van 6 tot 17 november. In Brummen van 20 november tot 8 december. De reparaties worden vanuit de rioolputten uitgevoerd. Het is dus niet nodig om de weg op te breken. Wel staan er voertuigen bij de rioolputten. Dat kan voor het verkeer wat hinder opleveren. In sommige gevallen wordt een deel van de weg tijdelijk afgesloten. 
In de week van 11 tot 16 december worden camera-inspecties van de gerepareerde rioolbuizen gemaakt. Ook dat kan enige hinder opleveren als de inspectiebus bij een rioolput staat.

Deksel wc-pot naar beneden

Tijdens de werkzaamheden in uw straat adviseren we u de deksel van de toiletpot naar beneden te houden.

Rommelige geluiden

Tijdens de uitvoering van de reparatiewerkzaamheden hoort u soms “rommelige” geluiden vanuit de riolering. Dit komt onder andere door luchtinsluitingen in het rioolstelsel. In een enkel geval is het mogelijk dat de druk uit het rioolstelsel ontsnapt via een aansluiting van een woning. Dit kan via de aansluiting van het toilet zijn. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de afdeling Fysieke Leefomgeving via telefoonnummer 0575-568 233. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=cc2b38e2960fb7433d21bab9279efc1b&tx_news_pi1%5Bnews%5D=2701