Ga naar de inhoud

Op 20 juni: debat en besluit over Perspectiefnota

donderdag 6 juni 2024

Met de ‘Perspectiefnota’ geeft de gemeenteraad richting aan voor het opstellen van de jaarlijkse programmabegroting. Daarom nemen de raadsleden ieder jaar voldoende tijd om met elkaar een goed gesprek te voeren over de inhoud van dat belangrijke document. Reden dat deze vergadering traditiegetrouw al in de middag (namelijk om 16.00 uur) begint. Dit jaar is dat op donderdag 20 juni. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis, maar is ook thuis live te volgen

Naast de perspectiefnota staan er nog twee belangrijke documenten op de agenda: de jaarstukken over 2023 en de eerste rapportage over het huidige begrotingsjaar 2024. Tijdens het forum op 5 juni bleek dat de raadsleden deze documenten ondersteunen. Ze staan daarom als 'hamerstuk' op de agenda. Dat betekent dat vermoedelijk over beide voorstellen een besluit wordt genomen zonder debat. Op de website van de gemeenteraad zijn alle vergaderstukken voor 20 juni te vinden. Ook is informatie over de perspectiefnota te vinden op deze speciale pagina

Eerste reacties

De perspectiefnota is dus een richtinggevend document als het gaat om de later dit jaar op te stellen programmabegroting. Het is immers de taak van de gemeenteraad om de kaders vast te stellen. Inhoudelijk en ook financieel. Aan de hand van de perspectiefnota voert de raad een discussie over de gewenste inhoudelijke koers. Een eerste schot voor de boeg doen de zes fracties op vrijdag 14 juni. Dan delen zij met iedereen hun eerste reactie op de perspectiefnota in twee speciale pagina’s van GemeenteThuis. Het echte debat in de raadszaal start donderdag 20 juni om 16.00 uur. Dit met de eerste termijnen van de raadsfracties en aansluitend de eerste reacties uit het college. In de avond vindt het vervolg van het debat plaats en de stemming over moties, amendementen en uiteraard de voorliggende raadsvoorstellen. Verwachting is dat voor 23.00 uur het debat is afgerond en de noodzakelijke besluiten zijn genomen.

Vragen? 

De raadsleden hebben begin juni al schriftelijk hun vragen gesteld aan het college en daarop een antwoord ontvangen. Ook hebben zij tijdens het forum van 5 juni informatie verzameld en eerste standpunten uitgewisseld over de perspectiefnota, de jaarstukken en de eerste bestuursrapportage. De zes fracties in de raad werken nu toe naar het finale moment, het inhoudelijke debat en besluitvorming op donderdag 20 juni.

Heeft u nog vragen over deze raadsvergadering? Dan kunt u deze stellen aan de griffie van de gemeenteraad. Dit kan via een mailtje naar griffie@brummen.nl of via het telefoonnummer (0575) 56 82 33.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=94ecfd4153eadf6a70faf765fd0141e9&tx_news_pi1%5Bnews%5D=2994