Ga naar de inhoud

Vraag een boom aan: Elke Brummenaar een boom

woensdag 23 oktober 2024

We zetten ons actief in voor een groener en duurzamer landschap. Als onderdeel van het Coalitieakkoord 2022-2026 willen we 21.000 extra bomen planten. Hiermee dragen we bij aan meer biodiversiteit, minder CO2-uitstoot en het verminderen van hittestress. Daarom krijgt elk woonadres met een tuin in de gemeente Brummen de kans om een gratis boom te bestellen.

In samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen we u uit om mee te doen aan deze actie en zo een bijdrage te leveren aan een groenere leefomgeving. Via de website van SLG kunt u eenvoudig een boom aanvragen en helpen om de natuur in uw buurt een impuls te geven. Er wordt gekozen voor zoveel mogelijk streekeigen bomen.

Waarom een boom planten?

Het planten van een inheemse boom biedt tal van voordelen. U helpt wilde bijen, vlinders, egels en andere dieren door voedsel- en schuilplaatsen te creëren. Bovendien bieden bomen schaduw op warme dagen, wat zorgt voor verkoeling voor mens en dier. Met het planten van bomen draagt u ook bij aan het versterken van de natuurlijke identiteit van Brummen en maakt u uw omgeving mooier en gezonder.

Door een boom te planten, helpt u mee aan:

  • Het versterken van de identiteit van het Brummense landschap
  • Het stimuleren van biodiversiteit
  • Het creëren van meer schaduw en verkoeling in uw dorp

Een gratis boom voor elk huishouden

Aan deze actie kunnen alle inwoners van onze gemeente, die een tuin hebben, meedoen. Zij kunnen per huishouden één gratis boom ontvangen voor in de tuin of op het erf. Ook bedrijven in onze gemeente met een tuin krijgen de kans om een boom te bestellen. De bomen worden in het winterseizoen geplant, wanneer de omstandigheden ideaal zijn voor een gezonde groei. De feestelijke uitdeeldagen staan gepland voor zaterdag 18 januari 2025 in Brummen en zaterdag 25 januari 2025 in Eerbeek.

Hoe werkt het?

U kunt zich tot en met 30 november 2024 aanmelden via de website van SLG. Op de website vindt u een overzicht van de beschikbare boomsoorten, met informatie over hun bloei- en groeiwijze, zodat u een keuze kunt maken. Wilt u ook bijdragen aan een groen en biodivers Brummen? Meld u dan nu aan voor een gratis boom. Ga voor meer informatie en om u aan te melden naar: slgelderland.nl/projecten/boombrummen.

Foto gemaakt door Bendiks Westerink.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=94c4563e13d4659be0803961148104db&tx_news_pi1%5Bnews%5D=3138