Ga naar de inhoud

Nieuw: oudersteunpunt voor basisonderwijs 

woensdag 18 september 2024

Als ouder wil je het beste voor je kind, ook als het gaat om onderwijs, ontwikkeling en school. Soms kan het een uitdaging zijn om de juiste ondersteuning te vinden en goed met de school te communiceren. Om hierbij te helpen is er vanaf nu een ‘oudersteunpunt’. Dit om ouders te helpen bij vragen over passend en inclusief basisonderwijs.

Het initiatief is genomen door het Samenwerkingsverband IJssel Berkel waarin een aantal gemeenten, waaronder Brummen, samenwerken. Ouders kunnen het Oudersteunpunt vinden via de vernieuwde website ijsselberkel.nl/ouders/oudersteunpunt. Daar zijn ook de contactgegevens van het Oudersteunpunt te vinden.

Oudersteunpunt als gids

Een goede samenwerking tussen ouders, kind en school is belangrijk voor succesvol onderwijs voor, en de ontwikkeling van een kind. Via het Oudersteunpunt kunnen ouders informatie vinden die hen helpt in het gesprek met school. Het samenwerkingsverband heeft een gesprekshulp ontwikkeld om ouders te helpen effectief te communiceren met scholen en andere onderwijsprofessionals. Deze gesprekshulp biedt stapsgewijze begeleiding voor verschillende soorten gesprekken, praktische tips en adviezen. De bedoeling van de gesprekshulp is dat je als ouder(s) meer zelfverzekerd en goed geïnformeerd in gesprek gaat met school. 

Bereikbaarheid en meer Informatie

Ouders kunnen het Oudersteunpunt dus online vinden. Ook is het steunpunt bereikbaar via telefoonnummer 06-57123803 en mailadres oudersteunpunt@ijsselberkel.nl. Voor overige informatie over het samenwerkingsverband kunt u terecht op de vernieuwde website van Samenwerkingsverband IJssel Berkel: www.ijsselberkel.nl.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=890ee79bb367286450b66be772a7431e&tx_news_pi1%5Bnews%5D=3097