Ga naar de inhoud

Uiteenlopende onderwerpen op agenda fora 4 april

donderdag 21 maart 2024

Hoewel het hard werken is, is het zijn van raadslid ook een voorrecht. Want tijdens drie forumvergaderingen op donderdagavond 4 april bespreken de raadsleden een groot aantal uiteenlopende onderwerpen. Van cultuur tot mobiliteit, van diverse bestemmingsplannen tot de gemeentelijke financiën. De avond begint om 19 uur. Iedereen is weer van harte welkom de vergaderingen in het gemeentehuis in Brummen bij te wonen. 

Een vast onderdeel van de forumbijenkomsten zijn vaste agendapunten, zoals de lijst met ingekomen en verzonden stukken, nieuws uit de gemeenschappelijke regelingen en het inspreekrecht voor inwoners over onderwerpen die niet op de agenda staan. Inwoners die van het spreekrecht gebruik willen maken kunnen dit doorgeven aan de raadsgriffier via mailadres griffie@brummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 85 31. 

Uitwisselen van informatie

Een aantal onderwerpen die aan bod komen hebben vooral tot doel de gemeenteraad bij te praten. Zo geeft wethouder Timmer een uitleg over de zogenoemde doorbraakmethode. Dit is een beproefde manier van werken om makkelijk en onderbouwd maatwerk te leveren in het sociaal domein. Dit maatwerk helpt inwoners in een lastige situatie écht en duurzaam vooruit. Wethouder Cegerek praat de raadsleden bij over hoe het staat met het opstellen van een cultuurvisie.

Over een ander onderwerp hoeft de raad nog geen besluit te nemen in april, maar vraagt het college tijdens het forum al wel om een eerste reactie of advies. Het college wil weten of het forum zich herkend in de eerste contouren voor een visie op verkeer en verover (de mobiliteitsvisie 2050). 

Voorbereiding besluitvorming 

Er staan vier concrete raadsvoorstellen op de agenda. Drie daarvan gaan om bestemmingsplannen. Deze hebben betrekking op de percelen Elzenbosweg 19 in Brummen en de Molenstraat 12 t/m 24 en Schoonmansmolenweg 5a/5b (transformatorstation) in Eerbeek. Ook ligt er een voorstel op de vergadertafel om als raad richting te geven over hoe de gemeente Brummen zich moet voorbereiden op een forse korting op het gemeentefonds (het ravijnjaar). 

Vergaderstukken

De avond begint om 19 uur met het forum Bestuur in de raadszaal. Deze wordt vervolgd door het forum Sociaal Domein. Deze twee fora zijn te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. Het forum Fysieke Leefomgeving start om 20 uur in vergaderzaal Leuvenheim. De agenda’s met de achterliggende stukken van de fora kunt u binnenkort lezen op de webpagina van de gemeenteraad.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=881bdaa4d40001768e1686a1edf4e3af&tx_news_pi1%5Bnews%5D=2884