Ga naar de inhoud

Raad neemt besluiten op donderdag 17 oktober

vrijdag 4 oktober 2024

Het resultaat van de raadsfora op 3 oktober is dat op donderdag 17 oktober 5 concrete raadsvoorstellen op de agenda staan van de besluitvormende vergadering. Eén van de voorstellen gaat over het huisvestingsprogramma voor het onderwijs. De openbare raadsvergadering vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen of thuis te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. Vanaf 19.30 uur staan koffie en thee klaar en kunt u in de hal van het gemeentehuis individuele raadsleden ontmoeten en met hen in gesprek gaan.  

Of de raadsvergadering van 17 oktober een latertje wordt is de vraag. De agenda kent immers een beperkt aantal voorstellen, waarvan de meerderheid als ‘hamerstuk’ op de agenda staat. Hamerstuk betekent dat vooraf bekend is dat de raadsleden over deze voorstellen eensgezind zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij twee voorstellen waarbij de raad ontheffing gaat verlenen aan de wethouders Timmer en Cegerek voor de woonplaatsvereiste. Brede raadssteun is er ook voor het voorstel om de overeenkomst te verlengen met de accountant voor het controleren van de gemeentelijke boekhouding over 2024. Een vierde en laatst ‘hamerstuk’ op de agenda is het herstelbesluit over het Bestemmingsplan Pongeweg 4a in Hall. Met dit besluit zorgt de raad ervoor dat de IMRO-code op het raadsbesluit dezelfde wordt als bij de publicatie van dit plan op ruimtelijkeplannen.nl

In debat

Een onderwerp waar de raad wel met elkaar over in debat gaat is het vaststellen van het programma voor onderwijshuisvesting voor 2024. De gemeente krijgt namelijk te maken met extra kosten als gevolg van constructiefouten bij twee nieuwe schoolgebouwen. Bij basisschool De Ontdekking gaat dit om een klimaatinstallatie. Gelet op het belang van een goede werking hiervan voor de leerlingen, neemt dat raad hierover op 17 oktober een besluit. Een vergelijkbare situatie bij een andere school zit nog in de onderzoeksfase en komt dus op een later moment op de vergadertafel van de raad. 

Vergaderstukken 

De agenda en alle bijhorende vergaderstukken voor de vergadering van 17 oktober zijn binnenkort te raadplegen en downloaden via de website www.brummen.nl/gemeenteraad. Ook zijn deze in te zien in het gemeentehuis in Brummen en bij het overheidsinformatiepunt van de bibliotheken in Brummen en Eerbeek. 

Tijdelijk raadslid

De vergadering begint overigens met een personele wisseling binnen de gemeenteraad. De raad neemt een besluit over het voorstel om tijdelijk ontslag te verlenen aan mevrouw Van Enck-Hulleman. Vanwege gezondheidsredenen is dit PvdA-raadslid op dit moment niet in staat de functie van raadslid in te vullen. Wanneer de raad daarmee instemt, wordt zij tijdelijk vervangen door mevrouw Soer uit Eerbeek.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=3110&cHash=773c3f237c8b3991fbca0e4a927051ed