Ga naar de inhoud

Lokale aftrap campagne ‘Hey het is oké’

donderdag 11 juli 2024

In Nederland voelt 27 procent van de jongeren zich erg eenzaam. Ook in onze gemeente neemt het gevoel van eenzaamheid onder jongeren toe. Een op de vier jongeren voelt zich soms tot vaak eenzaam. Bijna een kwart heeft mentale problemen. Dat blijkt uit de Gezondheidsmonitor Jeugd van de GGD (2023) voor de gemeente Brummen.  

Stichting Welzijn Brummen wil eenzaamheid en mentale problemen onder jongeren bespreekbaar maken. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente via de campagne ‘Hey, het is oké’. “Ik vind het belangrijk dat jongeren goed in hun vel zitten,” zegt wethouder Ingrid Timmer. “Met deze campagne willen we jongeren meegeven dat praten helpt en dat ze er niet alleen voor staan.”

Persoonlijke verhalen van jongeren

Na de zomervakantie lanceert jongerenwerk ‘Podkastjes on Tour’. Jongerenwerkers van SWB gaan met de Podkastjes, die de vorm hebben van echte kastjes, op bezoek bij diverse organisaties en sportverenigingen. De Podkastjes geven jongeren toegang tot persoonlijke verhalen van leeftijdgenoten over eenzaamheid of mentale problemen. Tijdens de bezoeken kunnen jongeren op een veilige plek vragen stellen en hun eigen verhalen delen. De jongerenwerkers bieden ook mogelijkheden voor ontmoeting en ondersteuning. 

Samen tegen eenzaamheid 

De aftrap van de campagne was op donderdag 11 juli. Wethouder Timmer: “De combinatie van persoonlijke verhalen via de Podkastjes en directe interactie met jongeren maakt ‘Hey, het is oké!’ een krachtige campagne. Als gemeente en SWB trekken we hierin samen op. We hopen dat organisaties in onze dorpen, die contacten hebben met jongeren ook meedoen. De strijd tegen eenzaamheid en mentale problemen onder jongeren gaan we samen aan.”

Overige informatie

De landelijke campagne ‘Hey, het is oké’ is onderdeel van de aanpak ‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’ en het programma Eén tegen eenzaamheid. Meer informatie over ‘Hey het is oké’.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=3033&cHash=6aaa81a88e4418b96088e3feba5b4e71