Ga naar de inhoud

Woensdag: beweeg mee tijdens Wereld Alzheimerdag 

vrijdag 13 september 2024

Komende woensdag 18 september opent wethouder Ingrid Timmer een bijzondere beweegactiviteit in de sportzaal Rhienderoord in Brummen. Ter ere van Wereld Alzheimer Dag vindt die dag om 11 uur een bijzondere activiteit plaats. Olga Commandeur, jarenlang het gezicht van het populaire dagelijkse tv-programma 'Nederland in Beweging', komt naar Brummen om met zoveel mogelijk inwoners van Brummen en omgeving in beweging te komen. “Iedereen is van harte welkom om heerlijk ontspannen op muziek mee te bewegen. De activiteit is geschikt voor jong en oud,” laat wethouder Timmer weten. Deelname is gratis. 

De beweegactiviteit op 18 september is een van de activiteiten die in onze gemeente wordt georganiseerd vanwege Wereld Alzheimerdag 2024. Hét moment om extra aandacht te besteden aan dementie en de impact daarvan. Het thema van dit jaar is ‘Samen in Beweging’. Diverse organisaties in de regio hebben de krachten gebundeld en organiseren uiteenlopende activiteiten in de regio Oost-Veluwe. Enkele daarvan vinden ook in onze gemeente plaats. Meer informatie is te vinden op www.alzheimer-nederland.nl

Over dementie

Dementie treft door de vergrijzing steeds meer mensen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt deze slopende hersenziekte. In Nederland hebben momenteel 300.000 mensen de ziekte en dat aantal zal in de toekomst flink stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. Alzheimer Nederland werkt daarom met hart en ziel aan een beter leven met dementie en een toekomst zonder dementie. In de gemeente Brummen is een speciaal steunpunt actief voor hulp en ondersteuning bij dementie en geheugenverlies. Informatie hierover is te vinden op www.netwerkdementie.nl/geheugensteunpunt-brummen.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=41e489bcf7cea55a9e2570c611eeac5a&tx_news_pi1%5Bnews%5D=3090