Ga naar de inhoud

Vul in: vragenlijst over onze (bestuurlijke) toekomst

donderdag 3 oktober 2024

Wil jij meedenken over de toekomst van de gemeente Brummen? Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van de gemeente? Wat moet zoveel mogelijk hetzelfde blijven zoals nu? En welke kansen zie je? Vragen die centraal staan in een vragenlijst die inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties tot en met 27 oktober kunnen invullen. De uitkomsten maken onderdeel uit van een verkennend onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van onze gemeente. 

Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad aan het college de opdracht gegeven om een onderzoek te houden naar de toekomst van de gemeente. “De raad wil een goed onderbouwd antwoord hebben op de vraag hoe het bestuur en de gemeentelijke organisatie van Brummen de opgaven in de toekomst het beste kunnen oppakken,” legt waarnemend burgemeester Geert van Rumund uit. “De raadsleden hebben daarbij als belangrijke voorwaarde gegeven dat over een langere periode tenminste het huidige niveau van dienstverlening en van de voorzieningen in onze gemeente overeind blijft.” 

Betrekken inwoners en ondernemers

De gemeente Brummen denkt dus heel nadrukkelijk na over haar toekomst. “Het kost ons als lokale overheid steeds meer moeite om de dienstverlening en voorzieningen voor onze inwoners overeind te houden,“ licht Van Rumund toe. “Wij willen graag dat de gemeente een prettige plek is én blijft voor inwoners, ondernemers en organisaties. Daarom willen we hen graag betrekken bij dit onderzoek. Zij weten immers wat belangrijk is voor de toekomst van de gemeente Brummen.”

Vragenlijst 

De Brummense burgemeester roept iedereen op om mee te doen aan het onderzoek. “We hebben de vragenlijst toegestuurd naar alle deelnemers van het inwonerspanel Brummen Spreekt. Maar ook versturen we 7.000 uitnodigingsbrieven. Deze inwoners zijn via een steekproef willekeurig gekozen. Zo zorgen wij ervoor dat we de ideeën van jong én oud ophalen.” Van Rumund benadrukt dat iedereen de vragenlijst kan invullen. Meedoen is anoniem. “Het onafhankelijke onderzoeksbureau Moventem voert het onderzoek uit. Zij gaan vertrouwelijk met alle persoonsgegevens om en zorgen dat de privacy beschermd is. Dit in lijn van de wettelijke AVG-richtlijnen.”

Iedereen van 16 jaar en ouder uit de gemeente Brummen kan de vragenlijst invullen via de website www.moventem.nl/brummen. Het invullen duurt maar 10 minuten en meedoen kan tot en met zondag 27 oktober 2024. 

Onderzoek

Op donderdag 19 september heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de onderzoeksopzet voor dit onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van Brummen. Dit betekent dat het daadwerkelijke onderzoek van start is gegaan. Eén van de deelonderzoeken is de vragenlijst voor inwoners en ondernemers. De onderzoeksopzet kan iedereen lezen op de speciale themapagina www.brummen.nl/toekomst. Daar is ook te lezen dat de afspraak is dat er uiterlijk in maart 2025 een onderzoeksrapport op de raadstafel ligt. 

 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=3109&cHash=2dc8b7fd6eb4c5de5b8ff57816ff0af1