Ga naar de inhoud

Gecombineerd raadsforum op donderdag 3 oktober

vrijdag 20 september 2024

Vier concrete raadsvoorstellen en twee informatief inhoudelijke onderwerpen. Dat is de basis van het gecombineerde raadsforum dat op donderdagavond 3 oktober in de raadszaal van het gemeentehuis plaatsvindt. Het forum combineert onderwerpen uit de thema’s ‘bestuur’ en ‘sociaal domein’. Er liggen in oktober geen onderwerpen op tafel vanuit het thema ‘fysieke leefomgeving’. De avond begint om 19 uur. Iedereen is weer van harte welkom de vergaderingen in het gemeentehuis in Brummen bij te wonen. 

Een vertrouwd onderdeel van forumbijenkomsten zijn vaste agendapunten zoals de lijst met ingekomen en verzonden stukken, nieuws uit de gemeenschappelijke regelingen en het inspreekrecht voor inwoners over onderwerpen die niet op de agenda staan. Inwoners die van het spreekrecht gebruik willen maken kunnen dit doorgeven aan de raadsgriffier via mailadres griffie@brummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 85 31. 

Voorbereiding besluitvorming 

Er staan 4 concrete raadsvoorstellen op de agenda, waarover de raad volgens planning op 17 oktober een besluit gaat nemen. Eén van die voorstellen gaat over het vaststellen van het programma voor onderwijshuisvesting voor 2024. Ook buigen de raadsleden zich over het voorstel om de overeenkomst met de accountant voor het controleren van de gemeentelijke boekhouding over 2024, met een jaar te verlengen. Daarnaast liggen er 2 voorstellen klaar waarbij het college de raad vraagt om ontheffing te verlenen aan de wethouders Timmer en Cegerek voor de woonplaatsvereiste. 

Uitwisselen van informatie

Twee onderwerpen komen aan bod met als doel de gemeenteraad bij te praten. Het gaat allereerst om de stand van zaken over de uitvoeringsagenda sport. Dit is een uitwerking van de op 21 september vorig jaar vastgestelde Sportvisie. Ook wordt de raad bijgepraat over de uitvoering van het regionaal kaderdocument ‘Beschermd Thuis’ dat een looptijd heeft van 2022 tot en met 2030.

Vergaderstukken

De avond begint om 19 uur met het forum Bestuur. Deze wordt vervolgd door het forum Sociaal Domein. Beide fora zijn te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep VoorstVeluwezoom. De agenda’s met de achterliggende stukken van de fora vindt u (binnenkort) op deze raadspagina

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=21b9bb0e2d4562558bc6f00bcfff5aa4&tx_news_pi1%5Bnews%5D=3101