Ga naar de inhoud

Vijf voorstellen op agenda besluitvormende raad

vrijdag 26 januari 2024

De eerste besluitvormende raadsvergadering in het nieuwe jaar staat gepland voor donderdag 8 februari. Er staan 5 inhoudelijke voorstellen op de agenda, waarvan 4 als hamerstuk en één als bespreekstuk. De vergadering sluit af met het verlenen van eervol ontslag aan raadsgriffier mevrouw Balduk. De agenda en bijhorende stukken zijn op deze raadspagina te lezen. De raadsvergadering begint om 20.00 uur. De bijeenkomst is zoals altijd openbaar en voor belangstellenden bij te wonen in de raadszaal. Ook kunt u de vergadering thuis volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep.

Tijdens het raadsforum van 25 januari bleek dat raadsleden over 4 concrete voorstellen het eens zijn. Ze staan daarom als hamerstuk op de agenda. Dit betekent dat er geen debat over plaats zal vinden. Het gaat onder andere om de vaststelling van de verordening ‘Vertrouwenscommissie gemeenteraad Brummen 2024’ en de wijziging van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). Ook het voorstel om het Integraal Veiligheidsplan dat iedere vier jaar samen met de gemeenten Lochem, Voorst en Zutphen wordt vastgesteld, geeft geen aanleiding voor de 6 raadsfracties hier op 8 februari over te debatteren. En dat is eveneens het geval voor het vaststellen van de verordening VTH (Vergunningen, Toezicht en Handhaving). Ook de lijst van ingekomen stukken staat onder het kopje ‘hamerstukken’ op de agenda. 

Politiek debat

Volgens de agenda gaat de raad over slechts één raadsvoorstel wel eerst debatteren, voordat stemming plaatsvindt. Het gaat om een aantal investeringskredieten die al meer dan 3 jaar beschikbaar zijn. Voorstel is om deze nog een jaar beschikbaar te houden. Zo kunnen bepaalde werkzaamheden die bijvoorbeeld door omstandigheden zijn uitgesteld, toch doorgang vinden. 

De laatste beslissing van deze vergaderavond is het verlenen van eervol ontslag aan raadsgriffier Diede Balduk. Zij trad in op 1 januari 2019 in dienst als griffiemedewerker en werd per 1 september 2020 griffier. Zij verlaat de gemeente Brummen en legt haar functie eind deze maand neer. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=16954f3cbc9dfbd04cc3a21f1ebbae69&tx_news_pi1%5Bnews%5D=2812