Ga naar de inhoud

Verkeersomleiding vanwege werkzaamheden Wasacker

dinsdag 24 september 2024

Na de nodige voorbereidingswerkzaamheden gaat op maandag 30 september de denkbeeldige schop in de grond bij De Wasacker in Eerbeek. In onze opdracht start aannemersbedrijf Pannekoek GWW met de werkzaamheden voor de herinrichting van de openbare ruimte. Om de overlast voor bijvoorbeeld bewoners zoveel mogelijk te beperken zijn de werkzaamheden verdeeld over 7 fasen. In de eerste fase geldt een wegafsluiting van De Wasacker (deel vanaf de Stuijvenburchstraat tot de bocht ter hoogte van de milieustraat). Met borden wordt het verkeer hier omgeleid. Supermarkt Plus en de parkeerplaats blijven bereikbaar. Met een bewonersbrief zijn de direct-aanwonenden door de aannemer op de hoogte gebracht van de werkzaamheden.

Belangrijk onderdeel bij de omleidingsroute is het tijdelijk opheffen van het eenrichtingsverkeer op de Coldenhovenseweg. Vanaf de Coldenhovenseweg is De Wasacker in deze periode bereikbaar. De werkzaamheden aan de openbare ruimte nemen ongeveer 7 weken in beslag (vanaf 30 september tot en met 15 november). In de week van 14 oktober start Lowik Bouw ook met de bouwwerkzaamheden aan de winkelpanden. Dit in opdracht van de eigenaar van het pand. De tweede fase van de werkzaamheden op De Wasacker start in het nieuwe jaar. 

Tijdelijk depot op Burgersterrein

Voor de start van de werkzaamheden wordt een klein depot ingericht op het Burgersterrein, grenzend aan De Wasacker. Dit depot wordt gebruikt voor de opslag van grond en materialen voor de werkzaamheden op de Wasacker. Zo zorgen we ervoor dat het materiaal voor De Wasacker kan worden aangevoerd via het Burgersterrein en niet steeds door het centrum van Eerbeek vervoerd hoeft te worden. Het depot blijft aanwezig voor de duur van de werkzaamheden op de Wasacker.

Onderzoeken

Op het naastliggende Burgersterrein wordt in deze periode (van 7 tot en met 10 oktober) een bodemonderzoek uitgevoerd. Hierbij worden bodemmonsters genomen, verspreid over het terrein. De monsters worden daarna in het lab verder onderzocht. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met het oog op de toekomstige invulling van dit terrein. 

De periodieke ecologische onderzoeken op De Wasacker en het Burgersterrein die sinds dit voorjaar worden uitgevoerd, lopen op hun einde. In de laatste week van september worden de laatste veldbezoeken uitgevoerd. De verwachting is dat er eind oktober een definitief rapport hierover ligt.

Vragen? 

Meer informatie over de plannen over de herinrichting van De Wascker en ook de invulling van het Burgersterrein vindt u op deze pagina. Omwonenden met concrete vragen over de uitvoerig van de werkzaamheden, kunnen contact opnemen met de contactpersoon van de aannemer, de heer W. Kamphuis. Hij is bereikbaar via w.kamphuis@pannekoekgww.nl.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=3102&cHash=0b561bb5d8587adeea72fc5639363e55