Ga naar de inhoud

Comité 4 mei Eerbeek zoekt versterking

maandag 5 augustus 2024

De Tweede Oorlog lijkt steeds verder weg, maar ontwikkelingen in de wereld bevestigen nog steeds dat het belangrijk is om met elkaar stil te staan bij wat oorlog, geweld en onderdrukking teweeg brengt. In onze gemeente zijn diverse inwoners actief om jaarlijks activiteiten te organiseren voor de Nationale herdenking op 4 mei. Naast Hall en Brummen is er een 4 mei comité in Eerbeek. Dit comité is op zoek naar ondersteuning van één of enkele gedreven vrijwilligers. Zij kunnen zich aanmelden bij Freek Toevank via mailadres f.toevank@kpnmail.nl.

Op dit moment bestaat het comité uit twee personen. Naast Toevank is dat ook Arjan van der Leest. Samen organiseren zij op 4 mei de stille tocht in Eerbeek en aansluitend de herdenkingsbijeenkomst op de begraafplaats. Maar ook organiseert het comité samen met Eerbeekse scholen ieder jaar op 23 februari een bijeenkomst in het centrum van Eerbeek. Dit om de slachtoffers van de V1-ramp op die datum in 1945 te herdenken. Ook wordt jaarlijks een bijeenkomst aan het Soerense Zand gehouden. Dit om de crash van de Lancaster LM158 op 13 juni 1944 te herdenken. Verder verzorgen leden van het comité gastlessen en vraagt de speciale ontwikkelde website www.kinderen-in-brummen.nl de komende jaren onderhoud en aandacht. 

Oproep jongeren

Extra ondersteuning bij de organisatie van deze belangrijke bijeenkomst is wenselijk. Daarbij roepen Toevank en Van der Leest in het bijzonder ook jongeren en jong volwassenen op om zich aan te melden en bij te dragen aan deze waardevolle herdenkingsbijeenkomsten. Het comité kan overigens rekenen op de bereidwillige medewerking van diverse verenigingen en personen. Ook is er ondersteuning vanuit de gemeente. Maar een versterking en verjonging van het comité draagt er aan bij dat ook in de komende jaren de herdenking in Eerbeek goed en respectvol georganiseerd kan worden. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=3051&cHash=09dd2a318ddc16929432eed58d9a2e72