Ga naar de inhoud

Gemeenteraad besloot…

vrijdag 31 mei 2024

¨Data gedreven werken biedt veel voordelen zoals snel beschikken over informatie. Om dat te bereiken is er veel nodig.¨ Dat waren enkele reacties vanuit de raad over de I-visie. De gemeenteraad geeft ook mooie complimenten voor het betrekken van de hele organisatie bij het opstellen van de I-visie 2024-2027. 

GroenLinks diende een amendement in voor dit bespreekpunt en kreeg steun van alle partijen. Het besluit werd daarmee gewijzigd vastgesteld. Ook diende GroenLinks een motie in, deze is met 10 stemmen voor en 9 stemmen tegen, ook aangenomen.

Bestemmingsplannen

Naast het bespreekpunt I-visie 2024-2027 werd er ook gestemd voor het vaststellen van bestemmingsplan Pongeweg 4a en bestemmingsplan Coldenhovenseweg 95. Met dat laatste was de raad het unaniem eens. Bestemmingsplan Pongeweg 4a is met 14 voorstemmers ook aanvaard.

Duurzaam ontwikkelen

Het beleidskader duurzaam ontwikkelen kreeg een amendement van D66 en een amendement van GroenLinks. Alle partijen gingen mee in beide amendementen en het beleidskader duurzaam ontwikkelen is daarmee ook unaniem gewijzigd vastgesteld.

Hamerstukken

Door de voorzitter van de gemeenteraad zijn de vier hamerstukken ‘afgehamerd’ en dus besloten. Dit is het geval voor de verordening die zich richt op de tegemoetkoming van kosten bij Sociaal Medische Indicties (SMI) bij kinderopvang. Maar ook voor de bestemmingsplannen voor de Zutphensestraat 89 en de Knoevenoordstraat 65 in Brummen. En het op het laatst toegevoegde hamerstuk, het definitief ontwerp Gemeenschappelijke Regeling Stedendriehoek, werd ook afgehamerd.

Motie vreemd aan de orde

Het laatste punt op de agenda is de motie vreemd aan de orde. Lokaal Belang en CDA diende de motie ´Het straatje erbij...' in. De motie wordt niet gesteund door de andere partijen en is daarom verworpen. Dat bracht de besluitvormende raadsvergadering tot een einde. De besluitenlijst leest u op de website brummen.raadsinformatie.nl. Daar vindt u ook de videopnames én het audioverslag van de vergadering.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=062948375a94aa9c9c7ad586f34ddb01&tx_news_pi1%5Bnews%5D=2985