Ga naar de inhoud

Steun voor campagne voor meer geld gemeenten

zaterdag 7 september 2024

De gemeente zorgt voor veel belangrijke zaken in uw dagelijks leven. Denk aan zorg, energie, veiligheid, woningbouw, hulp bij schulden en afvalbeheer. Het is veel werk om dit goed te regelen. Om deze taken goed te blijven uitvoeren, heeft de gemeente voldoende geld van de regering nodig. Op Prinsjesdag wordt bekend hoeveel geld de gemeente volgend jaar krijgt. Het is belangrijk dat er genoeg geld beschikbaar is zodat de gemeente Brummen haar werk goed kan blijven doen en u de hulp en diensten krijgt die u nodig heeft.

Om aandacht te vragen voor dit probleem, ondersteunt het gemeentebestuur de campagne ‘Je gemeente doet er alles aan’. Met deze campagne houdt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een stevig pleidooi voor voldoende geld voor alle gemeenten. Met het nieuwe kabinet voeren ze hier gesprekken over, maar de zorgen zijn groot. Daarom zijn zij samen met alle Nederlandse gemeenten deze actie gestart.

Meer taken, minder geld

Met de VNG vraagt Brummen het nieuwe kabinet dan ook met klem om verstandige besluiten te nemen die de leefbaarheid in onze gemeente garanderen. “We blijven ons als gemeente inzetten, omdat wij vinden dat onze inwoners recht hebben op goede zorg en een veilige leefomgeving,” laat waarnemend burgemeester Van Rumund weten. “Gemeenten krijgen steeds meer taken van het rijk, maar niet genoeg geld om deze goed uit te voeren. Bezuinigingen dreigen en zonder voldoende geld kunnen we ons werk niet meer goed doen. Dit kan zo niet langer, daarom doen we mee met deze campagne.”

Meer weten?

Vanaf deze week wordt de campagne zichtbaar op straat, bij stations en op social media. Bekijk de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor meer informatie over de campagne: www.vng.nl

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=043e178cdb8086e4eb4198485c5a1155&tx_news_pi1%5Bnews%5D=3085