Ga naar de inhoud

Zonnepanelen en solarparking gemeentehuis

dinsdag 12 december 2023

Er heeft een aanbesteding plaatsgevonden voor het aanleggen van zonnepanelen op de daken van het gemeentehuis en de brandweerkazerne in Brummen. Evenals voor het plaatsen van carports met zonnepanelen op het parkeerterrein van het gemeentehuis. Drie partijen namen deel aan deze aanbesteding.

Voorlopige gunning

Sunprojects heeft de meest kosteneffectieve aanbieding gedaan. De gemeente heeft Sunprojects een voorlopige gunning gegeven voor het uitvoeren van de werkzaamheden. De geplande uitvoering start in februari 2024, met oplevering vóór de zomervakantie van 2024.

Vermindering hittestress

Door het plaatsen van deze zonnepanelen wekt de gemeente Brummen evenveel elektriciteit op als het gemeentehuis en de brandweer gezamenlijk verbruiken. Een extra voordeel van de carports is de vermindering van hittestress. Geparkeerde auto's blijven koeler en de bestrating onder de carports neemt minder warmte op.

Gelijktijdigheid in energie

Bij de carports worden extra laadpalen geïnstalleerd, die rechtstreeks worden gevoed vanuit de zonnepanelen. Op deze manier probeert de gemeente de gelijktijdigheid in energie zoveel als mogelijk te verhogen. Gelijktijdigheid houdt in dat de gemeente elektriciteit zoveel mogelijk wil benutten op momenten van eigen opwekking.

Meer informatie

Roept bovenstaand vragen op? Neemt dan contact op met Serge de Beus, projectleider duurzaamheid van de gemeente Brummen. Hij is telefonisch te bereiken via 06-21463085 of per e-mail op s.debeus@brummen.nl
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/zonnepanelen-en-solarparking-bij-het-gemeentehuis