Ga naar de inhoud

Zomerfeest 'Grasland' mooi ontmoetingsmoment

woensdag 4 september 2024

Samen met een bewoner mocht wethouder Yasemin Cegerek in de rol van loco-burgemeester afgelopen zaterdag het Zomerfeest openen. Een evenement dat Philadelphia-vestiging Grasland samen organiseerde met Voedsel Nieuwe Erven. Concrete aanleiding was het vijfjarig bestaan van locatie Grasland. "Ik ben onder de indruk," liet Cegerek zaterdagmiddag na een rondgang over het terrein weten. "Ik heb prachtige verhalen gehoord van bewoners én medewerkers van Grasland. En ik zie de gedreven inspanningen die gedaan worden om er samen een mooie inclusieve samenleving van te maken. Of het nu gaat om de samenwerking met het voedselbos, buurtbewoners of lokale ondernemers en organisaties."

Het zomerfeest bood veel variatie. Er was een braderie met veel informatiekraampjes en activiteiten, er waren foodtrucks, live-muziek en er werden rondleidingen verzorgd. Samen met Renate Jacobs (directeur van Zorg Intensief bij Philadelphia) sprak wethouder Cegerek de aanwezigen tijdens de officiële opening toe. Daarbij hield ze een pleidooi voor een sterke en inclusieve samenleving. "We kunnen elkaar versterken als we samenwerken, verbindingen leggen en elkaar blijven ontmoeten". Samen met een bewoonster van woonlocatie Grasland verrichtte de wethouder vervolgens de feestelijke openingshandeling, waarna het zomerfeest officieel van start ging. 

Woningbouw

Ook wethouder Pouwel Inberg was aanwezig. Samen met medewerkers van de gemeente vertelde hij bij de gemeentelijke informatiestand over de plannen voor de verdere ontwikkeling van de wijk Elzenbos. Voor deze fase III is als basis een voorlopig ontwerp van het stedenbouwkundig plan gemaakt. Op dit moment verwerkt de gemeente de reacties die voor de zomer tijdens de inspraakfase zijn ontvangen. De volgende stap is een definitief stedenbouwkundig plan en uiteindelijk een concrete bestemmingsplanwijziging. Dit overigens op basis van de nieuwe spelregels van de Omgevingswet. Als alles volgens planning verloopt zouden de eerste huizen in dit plangebied in 2027 gebouwd kunnen worden. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/zomerfeest-grasland-inspireert-wethouder