Ga naar de inhoud

Wijkwethouder maakt kennis met Eerbeek en Hall

dinsdag 9 april 2024

Vanaf september vorig jaar is Yasemin Cegerek wethouder voor de gemeente Brummen. Eén van haar taken is dat zij wijkwethouder is voor Eerbeek en Hall. Samen met wijkcontactfunctionaris Servercan Akbayir maakte Cegerek afgelopen vrijdag kennis met de beide wijkraden, Dorpsraad Eerbeek-Hall en Eerbeek-Zuid. Dit gebeurde door middel van een rondleiding langs enkele belangrijke locaties in Eerbeek en Hall. "Het zijn dynamische dorpen waar veel gebeurt," constateerde Cegerek na afloop. "Mooi om als wijkwethouder beide dorpen in de komende jaren extra te mogen volgen."

De rondleiding bracht Cegerek en Akbayir langs uiteenlopende plekken. Zo werd een werkbezoek gebracht aan papierfabriek Coldenhove en ging de rondleiding langs bijvoorbeeld het dorpscentrum van Eerbeek, diverse kerken en gemeenschapsgebouwen, jongerenontmoetingsplekken, verkeersknelpunten en de locatie van de voormalige vuilstortplaats aan de Doonweg. In Hall werd een bezoek gebracht aan de monumentale kerk, maar ook werden wethouder en wijkcontactfunctionaris via de rondgang geleid langs de nieuwbouwwijk in Hall, de school en enkele  nabijgelegen mooie natuurlocaties. "Beide dorpen hebben veel te bieden. En fijn om via dit werkbezoek ook de gedrevenheid van de leden van Dorpsraad Eerbeek-Hall en Eerbeek-Zuid te mogen ervaren," aldus wethouder Cegerek.

Contactpersonen

In onze gemeente zijn in totaal zes dorps- en wijkraden actief. Zij zijn gesprekspartner over de directe woon- en leefomgeving van inwoners. Denk aan (het onderhoud van) wegen en straten, verlichting, verkeerszaken, veiligheid, overlast, groen- en speelvoorzieningen. In de praktijk vallen al deze thema's onder de verantwoordelijkheid van verschillende bestuurders (burgemeester en wethouders). Om de wijkraden toch een vast contactpersoon aan te bieden, heeft elke wijk- en dorpsraad een eigen wijkwethouder. Maar ook een medewerker die een eerste aanspreekpunt is voor leden van wijk- en dorpsraden. Met deze werkwijze zorgt de gemeente er voor dat de vragen en opmerkingen van wijk- en dorpsraden altijd bij de juiste personen en bestuurders terecht komen, ook als men even niet weet welke bestuurder of medewerker ze voor een bepaald vraagstuk nodig hebben. 

Een overzicht van de aanspreekpunten van de zes wijk- en dorpsraden:

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/wijkwethouder-maakt-kennis-met-eerbeek-en-hall