Ga naar de inhoud

Weesfietsen naar goed doel

woensdag 20 december 2023

Vrijdag 15 december hebben Maarten Haverkamp (NS Regiodirecteur NoordOost) en Pouwel Inberg (Wethouder Gemeente Brummen) geruimde weesfietsen weggegeven aan Stichting Welzijn Brummen (SWB). 

“Twee vliegen in één klap; onze fietsenstalling opgeschoond, en mensen die het nodig hebben een opgeknapte fiets. Mooi initiatief NS! Bedankt SWB voor jullie inzet om de fietsen bij de juiste mensen te krijgen!”- Pouwel Inberg.

In september was het #posifiets-maand bij verschillende stations. Een maand lang werden fietsers in het zonnetje gezet en is tegelijkertijd aandacht gevraagd voor het op de juiste en vooral veilige manier stallen van de fietsen. 

SWB is verheugd om dit initiatief in de toekomst als samenwerking tussen NS, de gemeente en SWB voort te zetten. 

#posifiets

De #posifiets-campagne zet in op vaker fietsen, veilig fietsen én veilig stallen. In Brummen werd de actie door NS en de Gemeente Brummen uitgevoerd. Zeker niet alle ‘fietsvragen’ zijn even snel opgelost, maar met kleine stapjes, enthousiasme en gezamenlijke verantwoordelijkheid blijft de aanpak groeien. NS omarmt #posifiets en daagt gemeenten uit om deel te nemen aan de ‘#posifiets-september-maand’ en wil #posifiets landelijk op de kaart te zetten. Onder andere Leeuwarden, Zwijndrecht, Goes en Eindhoven deden dit jaar mee. Ook daar worden opgeknapte weesfietsen uitgereikt aan een goed doel in de decembermaand.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/weesfietsen-naar-goed-doel