Ga naar de inhoud

Week van de Circulaire Economie

donderdag 7 maart 2024

Van 11 tot en met 16 maart is het de Week van de Circulaire Economie. Grondstoffen voor producten worden steeds schaarser en duurder. Tenzij we slimmer omgaan met grondstoffen en materialen zodat we ze kunnen hergebruiken. Afval bestaat niet, alles heeft waarde. Dat noemen we een circulaire economie. In 2050 wil Nederland volledig circulair zijn. We zien de natuur als een bron om samen in te investeren.

Weggooien? Mooi niet!

Elke vierde donderdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, vindt het Repair Café Brummen plaats bij Ontmoeting Onze DROOM, Egelantier 11A in Brummen. Deze Repair ochtenden zijn vrij toegankelijk en draaien om het gezamenlijk (indien mogelijk) herstellen van allerhande voorwerpen. Er zijn gereedschap en materialen beschikbaar voor reparaties aan kleding, elektrische apparaten, speelgoed en nog veel meer. De vrijwilligers hebben expertise op diverse vakgebieden en staan klaar om te helpen. Neem dus gerust kapotte spullen van thuis mee. 

Samen aan de slag

In het Repair Café kun je samen met deskundigen aan de slag. Hier is altijd iets nieuws te leren. Zelfs als je geen kapotte spullen hebt om te repareren, ben je welkom voor een kopje koffie of thee. Of je kunt anderen helpen bij hun reparaties. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je mailen naar st.onzedroom@gmail.com of bel/app Sonja Leemkuil via 06-10658315 op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/week-van-de-circulaire-economie