Ga naar de inhoud

Wat is de toekomst van het Oranje Nassauplein?

woensdag 7 augustus 2024

Op 23 september vindt er een bijeenkomst voor ondernemers en inwoners plaats over het Oranje Nassauplein. Eerder dit jaar lieten we al weten dat we een visie gaan opstellen over dit plein in Eerbeek. De aanleiding hiervoor zijn keuzes die eerder zijn vastgelegd in het Woonkader Eerbeek en in de Structuurvisie voor het centrum. Hierin staat onder andere dat het toevoegen van nieuwe woningen op het Oranje Nassauplein niet meer kan en dat detailhandel wordt geconcentreerd op het Stuijvenburchplein. De nieuwe visie geeft duidelijkheid over wat dan wel wenselijk is op het Oranje Nassauplein. 

Het bureau SAB ondersteunt de gemeente bij het maken van de visie. SAB heeft dit voorjaar een verkenning uitgevoerd. In de volgende stap van de visievorming schrijft het bureau een conceptvisie. We vinden het belangrijk daarbij inwoners, ondernemers en vastgoedeigenaren te betrekken. Daarvoor organiseren we een participatieavond. 

Praat mee op 23 september

Tijdens de bijeenkomst op 23 september in het Tjark Rikscentrum leggen we uitgebreid uit waarom we een visie voor het Oranje Nassauplein opstellen en wat de verkenning heeft opgeleverd. Maar de bijeenkomst is vooral bedoeld om met u in gesprek te gaan. We geven inwoners, ondernemers en vastgoedeigenaren gelegenheid om, vanuit ieders eigen standpunt, wensen en ideeën over de toekomst van het plein met ons te delen. 

Graag aanmelden

De bijeenkomst begint op 23 september om 19.30 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuurt u dan uiterlijk op 16 september een e-mail naar ruimtevooreerbeek@brummen.nl of bel naar telefoonnummer 0575-568 233. Geef uw naam door en laat ook weten met hoeveel personen u komt. Dat helpt ons bij een goede voorbereiding van deze bijeenkomst. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/wat-is-de-toekomst-van-het-oranje-nassauplein