Ga naar de inhoud

Visies centraal tijdens raadsvergadering 27 juni

zondag 16 juni 2024

Donderdag 27 juni komt de gemeenteraad voor de laatste keer bijeen voor het zomerreces. Het is een vergadering waar een groot aantal besluiten wordt genomen, namelijk elf. Drie daarvan staan als bespreekstuk op de agenda. Over acht voorstellen gaat de raad naar verwachting zonder debat een besluit nemen. Deze voorstellen staan als hamerstuk op de agenda. De openbare vergadering van de gemeenteraad vindt plaats in de raadszaal van het Brummense gemeentehuis en begint om 20 uur. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen. 

De gemeenteraad gaat in ieder geval met elkaar in debat over 3 raadsvoorstellen die gaan over belangrijke maar ook uiteenlopende visie-documenten. Zo bespreekt de gemeenteraad een voorstel om voor het eerst als gemeente een cultuurvisie vast te stellen. Deze heeft een looptijd van 10 jaar. Als de visie wordt vastgesteld krijgt het wel dit najaar een concreet vervolg met een uitvoeringsprogramma. Dit geldt ook voor de visie ‘’Ruimte voor beweging’, waarin is beschreven welke ambities de gemeente heeft op het gebied van mobiliteit (verkeer en vervoer). Het derde raadsvoorstel dat wordt bespreken gaat over twee visies die met elkaar verband houdt, namelijk een actuele visie over participatie en een nieuwe visie over gebiedsgericht werken.

Samenwerkingsverbanden

Bij de hamerstukken gaan veel voorstellen over begrotingen van samenwerkingsverbanden waaraan de gemeente Brummen deelneemt. Het gaat concreet om de begrotingen voor volgend jaar van Tribuut, de Regio Stedendriehoek, Omgevingsdienst Veluwe, de regionale GGD, de Veiligheidsregio en vervoersdienst PlusOV. Het raadsvoorstel om het beleid voor vergunningen, toezicht en handhaving vast te stellen staat eveneens als hamerstuk op de agenda. Dat geldt ook voor het voorstel om beleidsregels af te spreken als het gaat over adviesrecht en delegatie (onder de nieuwe Omgevingswet).

Raadsontmoeting vanaf 19.30 uur

Voor aanvang van de vergadering kan iedereen in de hal van het gemeentehuis in gesprek met individuele raadsleden. Wilt u een signaal of mening afgeven aan raadsleden? Of in gesprek gaan over een onderwerp dat voor u belangrijk is? Dat kan vóór iedere besluitvormende raadsvergadering van 19.30 tot 20.00 uur. Ontmoeting tussen inwoners en raadsleden staat hierbij centraal. En natuurlijk staat er koffie en thee voor u klaar. U kunt zo binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/visies-centraal-tijdens-raadsvergadering-27-juni