Ga naar de inhoud

Vervanging van laagspanningskabels

vrijdag 30 augustus 2024

Vanaf maandag 2 september start firma Siers in opdracht van Liander met de vervanging van oude laagspanningskabels in de Thorbeckestraat en omgeving. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een groter project om het elektriciteitsnet in de wijk te verbeteren.

Om de stroomvoorziening te optimaliseren, is er ter hoogte van Thorbeckestraat 26 een extra traforuimte geplaatst. Dit maakt het mogelijk om het laagspanningsnet opnieuw te verdelen en de huizen in de omgeving van voldoende elektriciteit te voorzien. Naast de vervanging van de hoofdlaagspanningskabels worden op diverse locaties de huisaansluitkabels vernieuwd of opnieuw aangelegd tot aan de meterkast.

Werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen 2 september in de Goeman Borgesiusstraat. In de eerste fase worden de nieuwe kabels gelegd, waarna de bestaande huisaansluitingen worden overgezet op het nieuwe net. Pas nadat deze stap is voltooid, kunnen de oude kabels worden verwijderd. Hierdoor zal het nodig zijn om de sleuven meerdere keren op te graven.

Bereikbaarheid

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt er in fases gewerkt. Dit betekent dat er nog steeds parkeermogelijkheden in de buurt beschikbaar blijven en dat de woningen bereikbaar blijven via loopbruggetjes over de sleuven.

Informatie

Alle direct aanwonenden hebben van Liander al een aankondigingsbrief ontvangen. Vlak voor de start van de werkzaamheden zullen bewoners nog een aanvullende informatiebrief van de aannemer ontvangen. Het gehele project zal meerdere maanden in beslag nemen.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/vervanging-van-laagspanningskabels