Ga naar de inhoud

Verkeersmaatregelen afsluiting N348

vrijdag 17 mei 2024

U heeft vast gemerkt dat de provinciale weg tussen Zutphen en Dieren afgesloten is. Diverse maatregelen zijn genomen om het verkeer dat om moet rijden in goede banen te leiden. We willen u graag informeren over de ervaringen van de eerste twee weken.

De Provincie Gelderland is ter hoogte van Spankeren bezig met het vervangen van riolering en herinrichting van de weg. Hierdoor is de weg tot 2 augustus afgesloten voor doorgaand verkeer. Afgelopen zomer vonden er werkzaamheden aan deze weg in Leuvenheim plaats en was de weg ook afgesloten. Gezien de slechte ervaringen met verkeer dat alternatieve routes door Leuvenheim, Brummen en het buitengebied ging zoeken zijn maatregelen opgesteld. Dat is gedaan in overleg met de provincie, de gemeente Brummen, dorpsraad Brummen, het Leuvenheims belang en wijkraad Oeken, Voorstonden en Broek. Zij hebben samen plannen gemaakt om het doorgaand verkeer bij de huidige werkzaamheden meer uit de dorpen te weren.  Dit alles om de wegen in de dorpen en het buitengebied veilig te houden en overlast bij aanwonenden te beperken. 

De provincie heeft sinds 6 mei omleidingsroutes ingesteld voor het doorgaande verkeer. Het verkeer leiden we zo vroeg mogelijk richting de gewenste omleiding. Dit om te voorkomen dat het verkeer toch weer alternatieve routes gaat zoeken en gebruik gaat maken van wegen die hier niet op ingericht zijn wordt. Om sluipverkeer te voorkomen of ontmoedigen is N348 richting Dieren al bij de Kwazenboschweg afgesloten, en wordt het verkeer bij binnenkomst in Brummen Noord (Aldi) aangesproken door verkeersregelaars. De Spankerenseweg is geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer dat in Brummen moet zijn heeft daardoor nu wat vertraging. Maar verwacht wordt dat dit zal verminderen als doorgaand verkeer, dat liever wil doorrijden en niet bij Brummen Noord in de file wil staan, alsnog de aangegeven omleidingsroutes gaat gebruiken.

Graag uw begrip voor de tijdelijke overlast. De maatregelen zijn genomen voor de veiligheid van de inwoners van onze gemeente. Daarom roepen we alle weggebruikers op om:
•    Zich te houden aan de aangegeven omleidingsroutes en geen sluipwegen te gebruiken
•    De aanwijzingen op borden en van verkeersregelaars op te volgen
•    Zich te houden aan de maximumsnelheid

Pinkstermarkt maandag 20 mei

Op 2e Pinksterdag is er de Pinkstermarkt in het centrum van Brummen. Gezien de verwachte toestroom van bezoekers wordt het deel van de N348 tussen de Kwazenboschweg en de rotonde bij de Arnhemsestraat op deze dag opengesteld voor verkeer richting Brummen. Bezoekers komend uit de richting Zutphen kunnen op deze manier de ingerichte parkeerplaatsen bereiken. 

Met uw medewerking kunnen we een veilige omgeving creëren voor zowel wegwerkers als weggebruikers. Samen dragen we bij aan een vlot en succesvol verloop van deze werkzaamheden. We willen u alvast bedanken voor uw begrip en medewerking.

Meer informatie over de werkzaamheden leest u op de website van provincie Gelderland. Heeft u een melding of vraag dan kunt u deze sturen naar: provincieloket@gelderland.nl

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/verkeersmaatregelen-afsluiting-n348