Ga naar de inhoud

Veluwonen: 16 tijdelijke woningen bij De Veldkant

dinsdag 4 juni 2024

Eerder dit jaar heeft het gemeentebestuur vergunning verleend aan Veluwonen voor 16 tijdelijke woningen bij De Veldkant. Het gaat om 16 woningen die komen nabij de al eerder door de gemeente gerealiseerde tijdelijke woningen voor Oekraïense ontheemden. De woningen die Veluwonen nu gaat realiseren komen beschikbaar voor inwoners uit onze gemeente. Binnenkort komen deze tijdelijke huizen aan de Veldkantweg in de verhuur. 

De 16 woning zijn beschikbaar vanaf september 2024. Binnenkort start de plaatsing ervan op het oude trainingsveld naast sportpark De Veldkant. Woningzoekenden kunnen in de week van 17 juni op deze huizen reageren via www.woonkeus-stedendriehoek.nl. De duurzame huizen zijn van hout en gemaakt in een fabriek. Ze hebben een woonoppervlakte van 50 vierkante meter. De 16 identieke huizen hebben 1 slaapkamer en zijn geschikt voor een of twee personen. Veluwonen verhuurt de huizen voor een periode van maximaal 10 jaar. Bewoners behouden hun inschrijfduur en zoeken te zijner tijd zelf andere woonruimte. 

De huizen worden verloot. Iedereen die reageert heeft evenveel kans, waarbij inwoners uit onze gemeente voorrang krijgen. Wilt u meer weten over deze nieuwe tijdeiljke huizen aan de Veldkantweg? Kijk op deze webpagina van Veluwonen voor meer informatie. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/veluwonen-16-tijdelijke-woningen-bij-de-veldkant