Ga naar de inhoud

Subsidie voor woningisolatie voor laag inkomen

vrijdag 7 juni 2024

Wij bieden een kans voor bewoners met een laag inkomen om hun woning te isoleren. Met subsidies tot wel € 4.000,-. Dit is een mogelijkheid om te investeren in een energiezuiniger en comfortabeler huis.

Subsidievoorwaarden

We willen je nu alvast informeren over de subsidie voor het isoleren van je koopwoning. Zo kun je je alvast voorbereiden. Om recht te hebben op deze subsidie, gelden de volgende voorwaarden:

  • Inkomen: Je bruto jaarinkomen is minder dan 160% van het sociaal minimum. Wat voor bedrag dit is, is afhankelijk van jouw situatie. Zie onderstaande tabel.
  • Energielabel: Je woning heeft een energielabel D, E, F, G of vergelijkbaar.
  • WOZ-waarde: De WOZ-waarde van je woning was in 2022 minder dan € 429.300,-.

Waarom isoleren?

Isoleren heeft voordelen zoals lagere energiekosten, een gezondere temperatuur in huis en prettiger wonen. Tot nu toe hebben vooral mensen met voldoende tijd, geld en kennis gebruik kunnen maken van de voordelen. Wij willen nu zorgen dat niemand achterblijft bij het besparen van energiekosten.

Wethouder Pouwel Inberg benadrukt: “Er zijn voor iedereen mogelijkheden voor subsidie en financiering van isolatie. Toch zie ik dat dit niet voor iedereen genoeg is. Daarom kiezen wij ervoor om de hoogte van de subsidie afhankelijk te maken van het inkomen. Door niet iedereen extra subsidie te geven, kunnen wij ons ook veroorloven om alle bewoners praktisch te helpen bij het isoleren van de woning.”

Praktische hulp

De bespaarhulp kan helpen als je een laag inkomen hebt. Bijvoorbeeld bij het kiezen van isolatiemaatregelen, het aanvragen van offertes en het aanvragen van subsidies en financiering. Zo kunnen wij iedereen helpen die hun woning willen isoleren.

Interesse?

Wil je meer weten over hoe je gebruik kunt maken van deze subsidie? Neem dan contact op met de bespaarhulp via www.bespaarhulpbrummen.nl of bel (0575) 568 230. Dit is jouw kans om plezieriger te wonen en de energiekosten te verlagen.

Tabel inkomen

 

Bruto maandinkomen

Bruto jaarinkomen

 

130%

160%

130%

160%

Alleenstaande

€             1.915,63

 €               2.357,69

 €         22.987,56

 €       28.292,35

Gehuwden/samenwonenden

€             2.690,09

 €               3.310,88

 €         32.281,08

 €       39.730,56

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/subsidie-voor-woningisolatie-voor-laag-inkomen