Ga naar de inhoud

Start Omgevingsdienst Veluwe

donderdag 11 januari 2024

Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) en Omgevingsdienst Noord-Veluwe (ODNV) zijn vanaf 1 januari 2024 samengegaan als Omgevingsdienst Veluwe (ODVeluwe). De fusie tussen de twee omgevingsdiensten heeft als doel om een meer robuuste organisatie te worden.

ODVeluwe voert milieutaken uit voor twaalf gemeenten en de provincie Gelderland. Samen werken we aan een gezonde, veilige en economisch vitale leefomgeving voor inwoners, ondernemers en bedrijven in de regio.

Uitvoeringsorganisatie

ODVeluwe is de uitvoeringsorganisatie voor de gemeente Brummen voor de activiteit Milieu voor vergunningverlening, toezicht en handhaving. Ook is ODVeluwe voor deze overheden het aanspreekpunt voor milieuvraagstukken, bodem en geluid en asbestsaneringen.

Eerste loket

Voor u, als inwoner of bedrijf, blijft de gemeente in de meeste gevallen het eerste loket voor het aanvragen van vergunningen of het doen van een melding, maar ook voor vragen over toezicht en handhaving voor asbest, bodem, bouwen en verbouwen, duurzaam ondernemen, geluidsoverlast, water, klimaat en energie.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/start-omgevingsdienst-veluwe