Ga naar de inhoud

Start bouw nieuwe kegelhuis Brummen

woensdag 22 mei 2024

Op vrijdag 17 mei jl. heeft wethouder Pouwel Inberg, samen met de oudste kegelaar van Brummen, Lenie Doornink en Gerard Klein Heerenbrink, voorzitter van de Stichting Kegelsport Brummen (SKB), het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe kegelhuis aan de Hazenberg in Brummen.

Met het storten van beton voor de fundering is een begin gemaakt met de bouw van het kegelhuis. Het kegelhuis krijgt een hoogwaardige isolatiewaarde en is energieneutraal. Het groendak komt vol te liggen met zonnepanelen, waardoor het gebouw geheel “self-supporting” is qua energievoorziening.
 
Wethouder Pouwel Inberg: "Er wordt al meer dan 150 jaar gekegeld in Brummen. Mooi dat deze oud Hollandse sport nu een nieuw, duurzaam en toekomstbestendig onderkomen krijgt op de Hazenberg."   
 
Met 6 kegelbanen wordt Brummen het kegelcentrum van Nederland. Het nieuwe pand is geschikt voor landelijke toernooien en wedstrijden. In september zal het kegelhuis klaar zijn. De 5 kegelclubs kunnen dan weer op eigen bodem hun balletje gooien.
 
Kijk voor meer info op www.skbrummen.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/start-bouw-nieuwe-kegelhuis-brummen