Ga naar de inhoud

Speciaal forum over begroting voor volgend jaar

donderdag 10 oktober 2024

Op donderdag 7 november neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting voor het komend jaar, met een (financieel) doorkijkje naar 2028. Voordat de raad de begroting vaststelt verdiepen zij zich uitgebreid in dit belangrijke document. Dit doen zij onder andere tijdens het speciale begrotingsforum op donderdagavond 24 oktober. De raadsleden stellen dan vragen aan het college, die de begroting afgelopen maanden heeft voorbereid. Maar ook luisteren zij naar inwoners, ondernemers en organisaties die dan hun visie op dit document kunnen geven.

De concept-programmabegroting is feitelijk het financiële huishoudboekje van de gemeente Brummen. Het is de taak van de gemeenteraad om de begroting vast te stellen. En daarmee aan te geven aan welke activiteiten en doelstellingen de gemeente in 2025 en volgende jaren geld beschikbaar stelt. Om iedereen de gelegenheid te geven mee te praten en in te spreken, vindt eerst een laagdrempelige forumbijeenkomst plaats. Deze kunt u bezoeken in de raadszaal. Of volg het via het televisiekanaal van de lokale omroep.

Tussenrapportage over 2024

Naast de programmabegroting voor volgend jaar buigen de gemeenteraadsleden zich tijdens het begrotingsforum ook over de tweede bestuursrapportage over het lopende begrotingsjaar 2024. Met dit document legt het college verantwoording af over de inhoudelijke maar vooral ook financiële situatie van het huidige begrotingsjaar.

Meepraten? Dat kan!

Als inwoner kunt u meepraten tijdens het forum. Wilt u hiervan gebruik maken? Geef dit dan tijdig door aan raadsgriffier mevrouw Manon Knook. Zij is bereikbaar via mailadres griffie@brummen.nl en het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33. 

Besluitvorming op 7 november

Het echte debat én de besluitvorming over de begroting 2025 en de tweede bestuursrapportage 2024 vindt plaats tijdens de begrotingsraadvergadering op donderdag 7 november. Deze raadsbijeenkomst begint die dag al om 16 uur en is bij te wonen in de raadszaal in het gemeentehuis. En ook live te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. Naar verwachting stelt de raad dan op het eind van die avond de programmabegroting 2025-2028 vast. 

Meer informatie leest u op deze speciale pagina.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/speciaal-forum-over-begroting-voor-volgend-jaar