Ga naar de inhoud

Raad is voor goede onderwijshuisvesting

maandag 4 december 2023

Vorige week donderdag 30 november werden in de raadsvergadering 9 inhoudelijke voorstellen behandeld. Een volledig overzicht van besluitenlijst en het videoverslag van de vergadering is te vinden op de pagina van de gemeenteraad op brummen.nl.

Veel enthousiasme en lof werd uitgesproken over de realisatie van en het harde werken aan het Integraal Huisvestingsplan (IHP). De raad ziet het belang van een strategisch en ambitieus besturingsinstrument om zo een fijne plek voor leerling, maar ook docent te creëren. Er werd kritisch gesproken over bijvoorbeeld de garantie op de hoeveelheid leerlingen, maar toch stemde toch iedereen voor het amendement en voorstel. 

Kinderburgemeester

Voordat de besluitvormende raadsvergadering begon, werd de eerste kinderburgemeester van gemeente Brummen geïnstalleerd. Deze eer komt toe aan de 11-jarige Anne van Wieringen. 

Besluiten

Het was een vergadering met vaart. Bespreekpunt Bestemmingsplan Stobbeweg 2 Tonden werd van een bespreekpunt een hamerstuk en werd direct aangenomen. Verder zat de snelheid er ook in doordat de Motie Regionale Samenwerking geschrapt werd. In december en februari zal het namelijk ook over de toekomstvisie gaan en krijgt dit onderwerp een plekje. Om die reden kon dit onderwerp voor nu overgeslagen worden. 

De raad besloot verder om de motivatie voor het eerder genomen besluit over de plannen voor het perceel Kampweg 46 vast te stellen. Dit geldt ook de voorstellen voor het normenkalender en protocol 2023, de zienswijze concept Bestuursagenda 23-27 GGD Noord en Oost Gelderland en de bestemmingsplannen voor het perceel De Hazenberg Ongenummerd, Concordia en Leliestraat 2.

Padelbanen

CDA had een motie ingebracht over de komst van vier padelbanen op het terrein van de tennisvereniging TCE. Punt van discussie was vooral of de vergunning wel terecht was verleend en of de gemeente niet specifiek beleid moet maken om aanvragen voor toekomstige padelbanen goed te kunnen toetsen. Ook het parkeren was een punt discussie, evenals of er voldoende was geluisterd  naar direct-betrokkenen. Dit vooral omdat een padelbaan meer geluid produceert dan tennis. Het voorstel om ‘padelbanen’-beleid op te stellen werd met 14 tegen en 5 verworpen. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/raad-stemt-voor-goed-onderwijs