Ga naar de inhoud

Positieve inbreng bij avond over project Burgersterrein

woensdag 12 juni 2024

Constructief en nuttig. Zo beschreef wethouder Steven van de Graaf afgelopen maandagavond de participatieavond over het Burgersterrein. Bijna honderd inwoners en ondernemers waren af gekomen op deze bijeenkomst, waar niet alleen een eerste versie van het Voorlopig Ontwerp voor dit braakliggende gebied werd gepresenteerd. Ook werd in groepjes uitgebreid gediscussieerd over de nieuwe schetsen. “Uw inbreng is waardevol en nemen we mee in de verdere uitwerking,” aldus de wethouder. 

In 2023 zijn voor het Burgersterrein drie varianten van een schetsontwerp gemaakt. Tijdens de participatiebijeenkomsten kon variant 1 op de meeste steun rekenen van de deelnemers. Op 21 december 2023 sprak ook de gemeenteraad haar steun uit voor deze variant. Dit scenario wordt nu samen met de Eerbeekse samenleving uitgewerkt in een Voorlopig Ontwerp en een Beeldkwaliteitsplan. De bijeenkomst afgelopen maandag was een belangrijke eerste stap daarin. Wethouder Van de Graaf was niet alleen verheugd op de grote opkomst, maar ook op de overwegend positieve en ook constructieve inbreng van de aanwezigen. 

Vervolgstappen

Alle ideeën en inbreng worden in de komende weken verwerkt. Hierbij maakt de gemeente ook gebruik van een klankbordgroep. Daarin hebben ook enkele inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden zitting. Zij praten mee over de meer gedetailleerde invulling. Het resultaat hiervan wordt na de zomer gepresenteerd en besproken tijdens een nieuwe (tweede) participatieavond. 

Meer informatie is te vinden bij het item 'Burgersterrein'onder de rubriek ‘initiatieven’ op deze speciale webpagina. Vragen of opmerkingen over dit project kunt u stellen via mailadres ruimtevooreerbeek@brummen.nl of via het gemeentelijke telefoonnummer (0575) 56 82 33.  
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/positieve-inbreng-bij-participatieavond-burgersterrein