Ga naar de inhoud

Plannen voor Burgersterrein worden concreet 

donderdag 22 augustus 2024

Het ontwerp voor het Burgersterrein in Eerbeek vordert. De inrichting van het terrein tekent zich steeds duidelijker af. Op 10 juni hebben veel Eerbekenaren meegepraat over het ontwerp. Zij spraken zich vooral uit over drie belangrijke thema’s: de beeldkwaliteit, de betekenis van het Burgersterrein voor Eerbeek en de manier waarop fiets- en wandelverbindingen over het terrein worden ingevuld. 

Deze thema’s sluiten aan bij de doelen van Programma Eerbeek-Loenen 2023, waar het Burgersterrein onder valt. De gemeente Brummen werkt hierin samen met Provincie Gelderland en de industriepartners aan het verbeteren van de leefbaarheid van Eerbeek en Loenen, aan de positie van de papier- en kartonindustrie en aan de energietransitie. Met een goed doordachte inrichting van het Burgersterrein kunnen we, vooral aan de leefbaarheid van Eerbeek, een flinke bijdrage leveren.

Participatieavond: praat mee 

Op maandag 7 oktober presenteren we de nieuwste versie van het ontwerp. We laten zien hoe ideeën en opmerkingen van Eerbekenaren zijn verwerkt. Ook lichten we toe welke stappen we zetten om tot een definitief ontwerp en daarna tot concrete inrichting van het terrein te komen. Iedereen is hierbij van harte welkom. Ook is er volop ruimte om mee te praten over de plannen. 

Wilt u meepraten? Dan kunt u zich voor deze avond aanmelden. Dit kunt u doen door uiterlijk op 23 september een e-mail te sturen naar ruimtevooreerbeek@brummen.nl. Of bel naar 0575-568 233. Vermeld uw naam en geef daarbij ook aan met hoeveel personen u op 7 oktober aanwezig bent. Dat helpt ons met een goede voorbereiding van deze avond.

Opzet van de avond

De participatieavond wordt gehouden in het Tjark Rikscentum in Eerbeek. U bent welkom vanaf 19.00 uur. Koffie en thee staan dan voor u klaar. Het programma start om 19.30 uur met een presentatie over de plannen voor het Burgersterrein. We lichten dan toe wat de stand van zaken is en welke stappen nog gezet worden. Daarna is er ruimte om met het projectteam in gesprek te gaan 

Vragen?

Meer informatie over de ontwikkelingen in Eerbeek vindt u op de pagina Ruimte voor Eerbeek. Heeft u vragen? Medewerkers van de gemeente staan u graag te woord. Mail uw vraag of verzoek naar ruimtevooreerbeek@brummen.nl of bel met de medewerkers via telefoonnummer 0575-568 233.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/plannen-voor-burgersterrein-worden-concreet