Ga naar de inhoud

Opnieuw 16 tijdelijke woningen bij De Veldkant

vrijdag 21 juni 2024

Dinsdag was Ingrid Timmer, wethouder wonen in onze gemeente, aanwezig bij de plaatsing van enkele nieuwe tijdelijke woningen. Het gaat in totaal om 16 woningen die Veluwonen realiseert op het terrein naast sportpark De Veldkant. De 16 woningen worden gerealiseerd naast de 16 tijdelijke woningen die de gemeente vorig jaar heeft geplaatst om een groep van ongeveer 60 Oekraïense ontheemden te huisvesten. "Met de komst van deze 16 prachtige woningen ontstaat een mooi wijkje waar we weer een groep mensen kunnen huisvesten die met urgentie op zoek zijn naar een (tijdelijke) woning," constateert de woonwethouder. 

Dat de woningnood ondanks alle inspanningen nog hoog is, blijkt uit de grote animo voor de 16  tijdelijke huizen van Veluwonen. Vanaf begin deze maand konden woningzoekenden zich aanmelden via www.woonkeus-stedendriehoek.nl. Hoewel het gaat om 16 woningen, ontving Veluwonen maar liefst 270 aanmeldingen. "We hebben de afgelopen jaren veel woningen gebouwd, zeker in de sociale huursector. We zijn daar zelfs in onze regio koploper. Maar duidelijk is dat we er nog niet zijn. We moeten vol gas door met het bouwen van woningen in onze gemeente."

Bij de feestelijke plaatsing van de eerste woningen afgelopen dinsdag prees Timmer ook de samenwerking. "Samen met Veluwonen zien we de noodzaak van woningen voor starters en spoedzoekers. Veluwonen heeft de tweede fase van de bouw van woningen (in totaal gaat het om 32 tijdelijke woningen) uitstekend opgepakt. Hierbij is de samenwerking gezocht met Startblock. Het resultaat mag er zijn!"  Timmer was verheugd dat ze samen met omwonenden en medewerkers van zowel gemeente, Veluwonen en Startblock, getuige mocht zijn van de plaatsing van deze woningen.

Wilt u meer weten over de 16 nieuwe tijdelijke huizen aan de Veldkantweg? Kijk dan op www.veluwonen.nl/projecten voor meer informatie. Ook kunt u informatie vinden op onze themapagina www.brummen.nl/wonendeveldkant.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/opnieuw-16-tijdelijke-woningen-bij-de-veldkant