Ga naar de inhoud

Open Erf op 25 mei bij biodiversiteitsambassadeur

woensdag 22 mei 2024

Wil jij op jouw terrein inheemse planten, struiken en bomen waar insecten en vogels op af komen? Wil jij inspiratie opdoen over een groen en biodivers erf? Bezoek het inspirerende erf van Rita Schoonman en Harald Wouters in Brummen tijdens de Dag van het Open Erf op zaterdag 25 mei. Van 11.00 tot 16.00 uur, Cortenoeverseweg 94 in Brummen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert deze dag samen met de Gelderse biodiversiteitsambassadeurs.

Wat is er te zien en te doen: doe mee aan de rondleiding om 11.00 uur en om 14.00 uur. Rita en Harald laten zien welke maatregelen er al genomen zijn om de biodiversiteit te verhogen, maar ook wat er nog gedaan kan en moet worden. Op het terrein zijn een gelegde heg met takkenrillen, medicijnwiel, diverse proefveldjes, een voedselbosje en een grote bloementuin. De heg- en haagwerkgroep Brummen is aan het werk met een meidoornhaag en geeft uitleg over hun werkzaamheden en expertise. Vooraf aanmelden.

Aanmelden

Wil je inspiratie opdoen en vind je het leuk om kennis te maken met de ambassadeur? Meld je vooraf aan bij Rita via deze website. Heb je ook een stuk grond dat je ontwikkelt naar meer biodiversiteit en wil je deel uitmaken van het praktijknetwerk in de gemeente Brummen, geef dat aan via dezelfde link. Het netwerk is in 2023 gestart en biedt, met SLG als adviseur, een gezellig platform voor praktische kennis en uitwisseling. In Gelderland zijn zo’n veertig ambassadeurs (in veertig gemeenten) actief die ervaring hebben met het verhogen van biodiversiteit op hun terrein en inwoners uit hun gemeente graag willen inspireren. Het Praktijknetwerk Biodiversiteit bij Buitenlui wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/open-erf-op-25-mei-bij-biodiversiteitsambassadeur