Ga naar de inhoud

Op 16 mei: gecombineerd raadsforum in raadszaal

zaterdag 20 april 2024

In de maand mei buigen de raadsleden zich over 11 inhoudelijke onderwerpen. Dit doen ze op donderdagavond 16 mei aan de hand van één gecombineerd bijeenkomst. De 3 gebruikelijke fora worden deze avond achter elkaar gehouden in de raadszaal van het Brummense gemeentehuis. Om 19.00 uur start het forum Bestuur, gevolgd door het forum Sociaal Domein. De avond wordt afgesloten met het forum Fysieke Leefomgeving. Iedereen is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn in de raadszaal. Maar de bijeenkomst wordt ook live uitgezonden via het televisiekanaal van lokale omroep VoorstVeluwezoom/RTV 794.

Het raadsforum is de voorbereidende bijeenkomst voor de besluitvormende vergadering van de raad twee weken later. Het forum is ook bij uitstek bedoeld om informatie uit te wisselen en vagen te stellen. Ook inwoners hebben de gelegenheid mee te praten over de voorstellen. Daarnaast kunnen zij over een onderwerp inspreken dat niet op de agenda van het forum staat. Inwoners die willen meepraten tijdens het forum kunnen dit vooraf doorgeven aan de griffie van de raad. Doe dit via mailadres griffie@brummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 85 31.

Uiteenlopende onderwerpen 

Tijdens het forum Bestuur komen er 4 inhoudelijke onderwerpen aan bod. Het gaat daarbij om 2 concrete raadsvoorstellen, namelijk de vaststelling van de i-visie voor de periode 2024-2027 en een besluit over de wijziging van de gemeenteschappelijke regeling voor de Regio Stedendriehoek. Ook bespreekt dit forum de evaluatie van het beleid voor vergunningen, toezicht en handhaving (VTH) en het rapport van de rekenkamer over de Regio Stedendriehoek. Deze beide onderwerpen staan als ‘informatief onderwerp’ op de agenda. 

Aansluitend start het forum Sociaal Domein. Op de agenda van dit deel van de vergadering staat slechts 1 onderwerp, namelijk het raadsvoorstel over de kinderopvang in Brummen. Het gaat daarbij om de verordening die zich richt op de tegemoetkoming van kosten bij sociaal medische indicties (SMI). 

De vergaderavond wordt afgesloten door het forum Fysieke Leefomgeving. Vijf raadsvoorstellen komen dan aan bod, waaronder vier bestemmingsplannen: Pongeweg 4a in Hall, Coldenhovenseweg 95 in Eerbeek en Zutphensestraat 89 en Knoevenoordstraat 65 in Brummen. Daarnaast buigen de raadsleden zich over een voorstel om spelregels (een zogenoemd beleidskader) af te spreken voor duurzaam ontwikkelen (denk daarbij vooral aan duurzaamheid bij woningbouw). De raadsleden wordt ook gevraagd om (na een korte presentatie) een advies te geven over twee beleidsregels die te maken hebben met het adviesrecht van de raad en delegatie van besluiten onder de Omgevingswet. Op een later moment dit jaar biedt het college de raad hierover een concreet voorstel aan.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/op-16-mei-gecombineerd-raadsforum-in-raadszaal