Ga naar de inhoud

Ondergrondse containers en GF-zuilen

donderdag 17 oktober 2024

Circulus heeft afgelopen week nieuwe ondergrondse containers geplaatst op verschillende plekken. De vervangingen vonden plaats bij de Molenhorst, Sleperserf, Kloosterstraat en De Wasacker. Het doel van deze aanpassingen is om het inzamelen van afval gemakkelijker en efficiënter te maken voor alle inwoners.

In de nieuwe restafvalcontainers kunt u nu kiezen om afval weg te gooien in een zak van 60 liter, zoals u gewend bent, maar ook in een kleinere zak van 30 liter. Om de container te openen heeft u uw milieupas nodig. Als u kiest voor de kleinere opening en een zak van 30 liter gebruikt, betaalt u minder. Dit maakt het aantrekkelijker om afval te verminderen en bewuster met afval om te gaan.

Papiercontainers met grotere openingen

Ook zijn er vier nieuwe papiercontainers geplaatst aan de Zutphensestraat, Kampweg, Oranje Nassauplein en De Wasacker. Deze containers hebben een grotere opening, zodat het makkelijker is om uw papier en karton weg te gooien. Houd er wel rekening mee dat grote dozen klein moeten worden gemaakt voordat ze in de container passen.

GF-zuil bij appartementencomplexen

Onder het motto "Samen beter aan de bak" werken we aan het verminderen van afval en het beter scheiden ervan. Om dit mogelijk te maken, worden er gemeenschappelijke GF-zuilen geplaatst bij appartementencomplexen in de gemeente. Zo krijgen bewoners van appartementen nu ook de kans om hun groenafval (groente- en fruitafval) apart in te zamelen. In het Grondstoffenplan 2021-2025 staat hoe we de afvalinzameling willen verbeteren. Het belangrijkste doel is om met z’n allen minder afval te produceren en beter te scheiden. In het plan is ook rekening gehouden met bewoners van appartementencomplexen, waar de gewone GFT-container vaak niet mogelijk is. Door het plaatsen van GF-zuilen wordt het voor deze bewoners eenvoudiger om afval zoals etensresten en verwelkte bloemen gescheiden weg te gooien.

Nieuwe GF-zuil bij de Molenhorst

Op verzoek van de bewonerscommissie is er deze maand bij het appartementencomplex Molenhorst een GF-zuil geplaatst. Hiermee wordt het voor de bewoners makkelijker om hun groenafval apart in te zamelen, net zoals bij mensen die in een eengezinswoning wonen.

Wilt u ook een GF-zuil bij uw complex?

Woont u in een appartement en wilt u ook GFT-afval (groente-, fruit- en tuinafval) gaan scheiden? Neem dan vrijblijvend contact op met Circulus. Samen met u wordt bekeken of er bij uw complex een gemeenschappelijke GF-zuil kan worden geplaatst.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/ondergrondse-containers-en-gf-zuilen