Ga naar de inhoud

Nog enkele dagen: inbreng over 'Pastorietuin'

zondag 14 juli 2024

Tot en met komende woensdag 17 juli kunnen inwoners een reactie geven op eerste denkrichtingen voor het plan 'Pastorietuin'. Dit (deels braakliggende) terrein tussen de Baron van Sytzamastraat en de Marten Putstraat krijgt een nieuwe invulling, waarbij woningbouw belangrijk is. Tijdens een informatieavond op 3 juli zijn vier eerste schetsen gepresenteerd, die het gesprek over mogelijkheden en uitgangspunten voor dit plan in beeld te krijgen. Op deze speciale pagina is alle informatie, waaronder de vier schetsen, te vinden. Via mailadres bijeenkomsten@brummen.nl is het mogelijk om tot en met 17 juli een reactie te geven. 

De variantenstudie voor dit gebied, die als basis dient voor de eerste participatieronde, is opgesteld door bureau Steenblik Stedenbouw. De varianten zijn slechts eerste denkrichtingen die voor de ontwikkeling van dit terrein zijn gemaakt. Ze zijn puur bedoeld om het gesprek te starten, dat later dit jaar moet leiden tot gedragen uitgangspunten en uiteindelijk ook een eerste stedebouwkundig ontwerp. 

Vooruitblik

Dit najaar willen we een volgende stap zetten in het participatieproces. Dit dus op basis van een eerste concrete uitwerking van een stedebouwkundig plan. Dit gebeurt dan opnieuw door omwonenden en andere belangstellenden uit te nodigen voor een tweede participatieavond. Afhankelijk van het verdere verloop van het proces, duurt het circa 3 a 4 jaar voordat het plan concreet gerealiseerd wordt. Onder andere een nieuwe bestemmingsplan (anno 2024 Omgevingsplan) moet dan nog vastgesteld worden.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/nog-enkele-dagen-inbreng-over-pastorietuin