Ga naar de inhoud

NL-Alert testbericht op maandag 3 juni

donderdag 30 mei 2024

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 3 juni zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kunt u ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. U ontvangt NL-Alert op uw mobiele telefoon. Let wel op: als u oordopjes of een koptelefoon gebruikt dan kan het NL-Alert luid binnenkomen. 

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert over levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Denk aan een brand op een industrieterrein of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en informeer anderen.

Voor het ontvangen van NL-Alert hoeft u niets in te stellen op uw mobiele telefoon. Uw mobiel moet wel aan staan. NL-Alert is gratis en anoniem, uw telefoonnummer blijft onbekend. U ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. 

NL-Alert app

Voor mensen met een auditieve of visuele beperking en mensen die vaak dicht bij de Nederlandse grens zijn, is er nu ook de NL-Alert app. De NL-Alert app is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/nl-alert-testbericht-op-maandag-3-juni