Ga naar de inhoud

Nieuwkomers ondertekenen participatieverklaring

woensdag 12 juni 2024

Gistermiddag, dinsdag 11 juni, hebben 26 nieuwkomers de ‘participatieverklaring’ ondertekend. Dit deden zij in aanwezigheid van waarnemend burgemeester Geert van Rumund en wethouder Yasemin Cegerek. Met deze ondertekening hebben de nieuwkomers verklaard om de kernwaarden van de Nederlandse samenleving te onderschrijven: vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie.

Het ondertekenen van deze verklaring is wettelijk verplicht als onderdeel van de inburgering in Nederland. Het participatieverklaringstraject en de bijeenkomst werden deze keer verzorgd door de taalaanbieder Interbeek Support BV. Dit bedrijf verzorgt voor onze gemeente de inburgering in de B1- en de Z-route.

Quiz

De bijeenkomst begon met een spannende quiz over de Nederlandse Grondwet, waar de nieuwkomers met vlag en wimpel voor slaagden. Daarna vertelden burgemeester Van Rumund en wethouder Cegerek iets over het leven als bestuurder in de gemeente Brummen. Daarbij verwees wethouder Cegerek ook naar haar migratieverleden.

De bijeenkomst werd afgesloten met de ondertekening van de participatieverklaring en de uitreiking van een klein presentje, waaronder een oranje vlaggetje in aanloop naar het EK voetbal 2024. Aansluitend konden de aanwezigen napraten onder het genot van een kopje koffie en een stroopwafel.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/nieuwkomers-ondertekenen-participatieverklaring