Ga naar de inhoud

Natte kruipruimtes en kelders in Brummen

dinsdag 12 december 2023

Verschillende kelders en kruipruimtes in de gemeente Brummen zijn momenteel nat. Dit wordt veroorzaakt door het regenwater van de afgelopen maanden. Dit wordt ervaren als grondwateroverlast. Woningeigenaren moeten zelf maatregelen nemen om grondwateroverlast in en rond de eigen woning te verhelpen. U bent als huiseigenaar dus zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat die overlast verdwijnt. Een tijdelijk natte kruipruimte is veelal geen probleem voor de fundering en uw gezondheid. Kelderwanden en vloeren kunt u laten behandelen om het probleem in de toekomst te voorkomen. 

Tuin

Door een hoge grondwaterstand of hevige regenval kan water in de tuin blijven staan. Vaak liggen achtertuinen erg laag. Dit water kan ook ondergrondse ruimtes, zoals een kelder binnendringen. Hiervoor is de huiseigenaar zelf verantwoordelijk. Ophogen van de tuin en grondverbetering waardoor water beter kan wegstromen zijn mogelijke oplossingen. Buiten de perceelgrens (in de openbare ruimte) is de gemeente verantwoordelijk.

Regelmatig wateroverlast

Als u regelmatig grondwateroverlast heeft, is het verstandig om contact te zoeken met uw buren. Controleer of zij hetzelfde probleem hebben. Als er regelmatig sprake is van grondwateroverlast rond meerdere woningen, maak dan gezamenlijk één melding via Fixi.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/natte-kruipruimtes-en-kelders-in-brummen