Ga naar de inhoud

Meedenkavond over woningbouw Pastorietuin

donderdag 20 juni 2024

Ook in de gemeente Brummen is er een grote behoefte aan woningen. Eén van de gebieden waar woningen zijn voorzien is het (deels braakliggende) terrein tussen de Baron van Sytzamastraat en de Marten Putstraat in Brummen. Ook wel bekend als de Pastorietuin. Op woensdagavond 3 juli organiseren wij voor buurtbewoners en andere belangstellenden een informatie- en meedenk-avond over de toekomstige invulling van dit terrein. Direct-omwonenden zijn via een brief uitgenodigd voor deze bijeenkomst. 

Volgens wethouder Ruimtelijke Ordening Pouwel Inberg is de gemeente goed bezig met de woningbouwopgave. “Ons doel is om in de periode 2020-2030 in totaal 1.250 nieuwe woningen te bouwen. Eind 2024 hebben wij daarvan al 670 gerealiseerd. Dat is een mooie prestatie. Maar we zijn er nog niet. De nood is nog steeds hoog.” Bij de zoektocht naar geschikte woningbouwlocaties kijkt de gemeente vooral naar geschikte plekken binnen de bestaande kernen. “Inbreiding gaat voor uitbreiding. We willen onze groene buitenruimte beschermen. Daarom kijken we juist naar plekken binnen de dorpen. We houden dan rekening met een slim gebruik van de ruimte. En bij het maken van plannen staan het dorpse karakter, kwaliteit en leefbaarheid voorop.” Inberg benadrukt ook dat er gebouwd wordt voor uiteenlopende doelgroepen. “Van jongeren tot senioren, van gezinnen tot nieuwe inwoners.”

Informatie én meedenken

Tijdens de bijeenkomst op 3 juli vertelt de gemeente waarom woningbouw op deze locatie nodig is. Ook worden de eerste denkrichtingen voor ontwikkeling van dit terrein gepresenteerd. Het gaat om 4 varianten, waarover de gemeente graag met de buurtbewoners in gesprek gaat. “Door in dit eerste stadium zoveel mogelijk informatie, wensen en knelpunten te verzamelen, komen we samen tot de belangrijkste uitgangspunten voor een toekomstig woningbouwplan,” laat wethouder Inberg weten.

Vooraf aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in de Oude of Pancratiuskerk in Brummen en begint om 19.00 uur. Vanaf 18.45 uur is de deur open en staat koffie/thee klaar. Buurtbewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom! Gelet op een goede voorbereiding van de bijeenkomst is vooraf aanmelden wenselijk. Dit kan door een mailbericht te sturen naar het mailadres bijeenkomsten@brummen.nl. Geef uw naam en adres door en ook met hoeveel personen u aanwezig bent. Ook wanneer iemand op dit moment een vraag heeft over deze bijeenkomsten, kan deze via dit mailadres gesteld worden. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/meedenkavond-over-woningbouw-pastorietuin-brummen?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2Mfvd7_SCJRI1K9FS7cmwfipih6ge_D2zGAE3pvjB1ZAWj3Ofm-75jiIY_aem_F03MmdD3AdwmNQxrrq9QdQ