Ga naar de inhoud

Mauro van Dongen ontvangt Brummense Bikkel

dinsdag 23 april 2024

Dinsdag 23 april verraste wethouder Ingrid Timmer Mauro van Dongen met een Brummense Bikkel. Hij ontving dit jeugdlintje in het gemeentehuis in Brummen. Met de Brummense Bikkel zet de gemeente Brummen kinderen en jongeren in het zonnetje die iets bijzonders hebben gedaan. Iedereen kan aanmeldingen voor de Brummense Bikkel opsturen. 

Een vakkundige jury onder leiding van wethouder Ingrid Timmer had één nominatie ontvangen, maar wel een bijzondere. Erik Tabor had deze nominatie gedaan. Hij vertelt: “Op 8 september ben ik getroffen door een hartinfarct. Dit gebeurde op de Lombokweg. Ik was buiten bewustzijn en toen ik bijkwam, kwam Mauro er aan. Hij vroeg of hij mij kon helpen. Hij heeft toen mijn vrouw en 112 gebeld, want dat kon ik zelf echt niet. Met loeiende sirenes ben ik naar het ziekenhuis gebracht. Door zijn snelle handelen heeft Mauro gezorgd dat ik zonder hartschade verder door het leven kan!” De jury waardeert Mauro’s levensreddende handelen en heeft de nominatie dan ook gehonoreerd.

Belangrijke inzet

Mauro ontving de Brummense Bikkel van wethouder Ingrid Timmer en een mooie bos bloemen van de jury. “De gemeenteraad heeft in 2011 het initiatief genomen om via de uitreiking van de Brummense Bikkel jongeren in onze gemeente in het zonnetje te zetten. Met deze onderscheiding laten we zien dat de gemeente Brummen vrijwilligerswerk belangrijk vindt en investeert in de jeugd. Door de uitreiking van deze lintjes moedigen we kinderen en jongeren aan om iets te doen voor de mensen om je heen. Ze worden zich zo bewust dat ze echt iets voor anderen kunnen betekenen, in welke vorm dan ook”, aldus Timmer.

Informatie

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of iemand nomineren? Kijk op welzijnbrummen.org. Of neem contact op met Ruth Frederiks van SWB. Zij is bereikbaar per mail: r.frederiks@welzijnbrummen.nl of bel naar 0575–728405.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/mauro-van-dongen-ontvangt-brummense-bikkel