Ga naar de inhoud

Lintje aanvragen? Kom op tijd in actie!

donderdag 9 mei 2024

Iedereen kan een ander uit onze gemeente voordragen voor een lintje. Het is dan wel verstandig om eerst contact op te nemen met het bestuurssecretariaat via 0575- 568 233. Zij kunnen in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een koninklijke onderscheiding. Is dat het geval, dan moet de betreffende persoon via een brief worden voorgedragen. Op de website www.lintjes.nl staat dit verder uitgelegd. 

Een voordracht richt u aan burgemeester Van Rumund. De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Een voorstel voor de lintjesregen voor Koningsdag moet daarom vóór 1 juni in het jaar ervoor bij de burgemeester ingediend zijn. 

De burgemeester brengt advies uit over het ingediende voorstel. Bij een positief advies moet daarna de Commissaris van de Koning een oordeel geven. Die stuurt het voorstel dan naar het Kapittel voor de Civiele Orden. Dit onafhankelijk college geeft een zwaarwegend advies aan de betrokken minister. Wanneer de minister positief beslist, wordt de onderscheiding bij Koninklijk besluit verleend. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/lintje-aanvragen-kom-op-tijd-in-actie