Ga naar de inhoud

Leer alles over de waarde van afval

woensdag 9 oktober 2024

In samenwerking met Circulus is er sinds deze week een tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis. Er staan educatieve panelen over het scheiden van afval. We nodigen u van harte uit om op onderzoek te gaan en te ontdekken hoe u kunt bijdragen aan een betere scheiding van afval.

De tentoonstelling laat zien hoe u met het scheiden van Plastic, Metaal- en Drankpakken (PMD), Groente, fruit- en tuinafval (GFT), papier, textiel en glas bijdraagt aan een meer circulaire economie. Dit betekent dat er zo min mogelijk afval is, gebruiken we onze spullen langer, hergebruiken we (delen van) producten en is afval de grondstof voor nieuwe producten.

Interactieve panelen

De tentoonstelling staat er een maand én is voor jong en oud. U kunt testjes doen om te zien of u het thuis nog beter kan doen. U kunt luisteren naar wat er met uw afval gebeurt en zien hoe u GFT het beste scheidt. Er zijn handige scheidingswijzers om mee naar huis te nemen. Dan weet u precies welk afval waar hoort. Ook kunt u een gratis aanrechtbakje ophalen. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/leer-alles-over-de-waarde-van-afval