Ga naar de inhoud

Lang leve onze kinderburgemeester

vrijdag 1 december 2023

Op 30 november is de eerste echte kinderburgemeester van gemeente Brummen geïnstalleerd; Anne van Wieringen. “Het is belangrijk dat kinderen gehoord worden, want kinderen hebben goede ideeën. Daarnaast heb ik geen vooroordelen, want alle kinderen zijn gelijk!”

Alex noemt het een groot historisch moment voor onze gemeente en voor de toekomst. Kinderen hebben tot 18 geen stem. Maar kinderen hebben wél een stem. Maar liefst 20% van onze gemeente valt in die categorie. Om die reden leek het onze gemeente een goed idee toch de stem van het kind te laten horen. 

Wat zijn nou eigenlijk de taken van zo een burgemeester? Een kinderburgemeester helpt mee aan een veilige, gezonde en fijne woonplaats voor iedereen. Namens al onze jonge inwoners denkt de kinderburgemeester mee, komt met ideeën en geeft advies. Verder gaat de kinderburgemeester bijvoorbeeld mee op werkbezoek of naar een vergadering. En hij of zij mag ook zelf eens een toespraak houden. Een kinderburgemeester is belangrijk voor de gemeente Brummen. Want we horen graag wat kinderen belangrijk vinden. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/lang-leve-onze-kinderburgemeester