Ga naar de inhoud

Inloopavond over renovatie parkeerplaats De Veldkant

zondag 26 mei 2024

Vanaf 25 juni starten we met de aanpassing van de parkeerplaats bij sportpark De Veldkant. Een ook de toegangsweg vanaf de Veldkantweg wordt verbeterd. Op dinsdagavond 4 juni vindt er een inloopavond plaats waarin we buurtbewoners en andere belangstellenden informeren over deze werkzaamheden. 

De bijeenkomst is op 4 juni van 19.00 tot 20.30 uur in de kantine van voetbalclub Eerbeekse Boys. Daar geven we de laatste informatie over de aanpassingen voor zowel de parkeerplaats als de toegangsweg. Maar ook informeren we de bezoekers over de uitvoering van de werkzaamheden: wanneer vinden deze plaats en waar moeten buurtbewoners rekening mee houden? Dergelijke werkzaamheden brengen namelijk altijd enige overlast met zich mee. Dat geldt zeker voor direct aanwonenden en hen die direct afhankelijk zijn van deze toegang en bereikbaarheid. Reden om hierover goed uitleg te geven en waar nodig vragen hierover te beantwoorden. Dit alles met het doel om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Hoe zat het ook alweer?

In 2023 zijn er 16 tijdelijke woningen geplaatst op het voormalige trainingsveld van Eerbeekse Boys. Vanaf april 2023 wonen hier Oekraïense ontheemden. In de komende weken worden er opnieuw 16 flexwoningen geplaatst. Dit gebeurt door Veluwonen en leverancier Startblock. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor zijn al gestart en de berichtgeving hierover gebeurt door Veluwonen.

Bij het besluit over de bouw van tijdelijke woningen bij De Veldkant heeft het gemeentebestuur toegezegd dat de parkeerplaats zou worden aangepast aan de nieuwe situatie. Zowel qua omvang (toename van aantal parkeerplekken) als ook vanuit het oogpunt van veiligheid. Ook de toegangsweg vanaf de Veldkantweg wordt hierbij betrokken. In de afgelopen periode hebben wij een plan gemaakt, die ook met direct betrokkenen en buurtbewoners is besproken. In de afgelopen weken zijn de plannen verder uitgewerkt en de definitieve schets hiervan ziet u op de volgende pagina. Tijdens de inloopavond op 4 juni kunnen we dit nogmaals toelichten en uw vragen beantwoorden.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats? 

Wij starten met de werkzaamheden voor het aanpassen van de parkeerplaats. Dit doen we direct nadat Veluwonen de tijdelijke woningen heeft geplaatst. Concreet betekent dit dat wij op dinsdag 25 juni starten. De werkzaamheden worden vermoedelijk op vrijdag 26 juli afrond. Na de bouwvakvakantie starten we op 19 augustus met de aanpassing van de toegangsweg (vanaf de kruising met de Veldkantweg). Daar wordt ook de riolering vervangen.  Deze werkzaamheden staan gepland tot en met 20 september. Onderdeel van de plannen is ook een alternatieve toegang tot het sportpark, de tijdelijke woningen en andere woningen en gebouwen bij De Veldkant. Ook hierover informeren we u graag tijdens de inloopavond. 

Meer weten? Bezoek dan deze pagina over het project Wonen De Veldkant.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/inloopavond-over-renovatie-parkeerplaats-de-veldkant